Anslut dig till vårt nätverk!

Europeiska kommissionen

Ny strategi för att förbättra hållbarheten för fisket i Medelhavet och Svarta havet

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Du har nu möjlighet Allmänna fiskerikommissionen för Medelhavet (GFCM) har antagit sin nya 2030-strategi för Medelhavet och Svarta havet i slutet av 44:e årsmötet, som ägde rum mellan den 2 och 6 november. En överenskommelse nåddes också om ett ambitiöst åtgärdspaket som omsätter strategin till konkreta åtgärder. Europeiska unionen kommer att stödja genomförandet av strategin med ett ökat ekonomiskt anslag.

Miljö, havs- och fiskekommissionär Virginijus Sinkevičius, välkomnade resultatet av den årliga sessionen: "Den nya GFCM 2030-strategin ger ramarna och de nödvändiga verktygen för att säkerställa en hållbar, rättvis och inkluderande framtid för våra flottor och våra lokala samhällen, samtidigt som ekosystemen i regionen skyddas. Vi måste agera snabbt och beslutsamt. EU är fortfarande engagerat i genomförandet av den nya strategin."

Det antagna ambitiösa åtgärdspaketet inkluderar en första flerårig plan (MAP) någonsin för att förvalta små pelagiska bestånd i Adriatiska havet (ansjovis och sardiner), en ytterligare minskning av fiskeansträngningen för viktiga demersala bestånd och nya fiskebegränsade områden (FRA), som tillsammans kommer att förhindra kollapsen av de små pelagiska fiskarna, stödja återhämtningen av de demersala bestånden och det adriatiska fiskets långsiktiga lönsamhet. Andra rekommendationer som lagts fram av EU inkluderar viktiga åtgärder för att förbättra fiskeförvaltningen och kontrollen i Adriatiska havet och Svarta havet, bättre skydda känsliga arter och livsmiljöer och konsolidera övervaknings- och kontrollramverket, inklusive bekämpning av olaglig, orapporterad och oreglerad (IUU) verksamhet i både Medelhavet och Svarta havet. Den nya strategin bygger på de senaste framgångarna. Med sina fem mål har den ett integrerat förhållningssätt till de komplexa utmaningarna i regionen och den "gröna omställningen". Dessutom fortsätter strategin att stödja lokalsamhällen och deras försörjning längs värdekedjan, med särskilt fokus på småskaligt fiske.

Det kommer också att finnas samordnade åtgärder för att säkerställa anständiga arbetsvillkor, stödja ungdomar och vederbörligen erkänna kvinnors roll inom fiske- och vattenbrukssektorn, samt främja deltagande beslutsfattande. Mer information finns i denna nyhet.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend