Anslut dig till vårt nätverk!

Energi

REPowerEU: Kommissionen inrättar EU:s energiplattforms arbetsgrupp för att säkra alternativa försörjningar

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Kommissionen har inrättat en ny arbetsgrupp inom sitt generaldirektorat för energi för att ge stöd till EU:s energiplattform och genomföra REPowerEU-målet om diversifiering av utbudet. Det kommer att bidra till att uppnå målet att minska vårt beroende av ryska fossila bränslen, genom att göra det möjligt för medlemsländer och grannländer att ha tillgång till alternativa energiförsörjningar till överkomliga priser under de kommande åren. Energikommissionär Kadri Simson sa: "I vår REPowerEU-plan beskrev vi hur Europa kan bli av med ryska fossila bränslen. Nu ger vi oss själva verktygen för att få det att hända. Det är dags att diversifiera vår energiförsörjning och utnyttja vår infrastruktur på bästa sätt. Energiplattformens arbetsgrupp kommer att bidra till Europas energisäkerhet och oberoende. Genom den kollektiva politiska och ekonomiska tyngden av EU:s 27 medlemsländer och 440 miljoner medborgare kommer vi att arbeta för att säkerställa prisvärd och säker energiimport.” Energiplattformens arbetsgrupp kommer att börja arbeta nästa vecka, den 1 juni, och omedelbart ta itu med de nya uppgifterna som beskrivs i REPowerEU-planen som antogs den 18 maj. A pressmeddelande finns tillgänglig online.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend