Anslut dig till vårt nätverk!

Europeiska kommissionen

Gemensamt gasinköp: Vicepresident Šefčovič i USA för att främja arbetet med internationella partners

DELA MED SIG:

publicerade

on

Den här veckan, från 13 till 15 februari, vicepresident Maroš Šefčovič (avbildad) är i Washington, DC, för en serie möten för att ytterligare stärka samarbetet mellan EU och USA om energisäkerhet. Uppsökande till internationella partners är en del av EU:s arbete för att underlätta gemensamma inköp av gas, enligt vad som anges i ny förordning överenskoms av EU:s energiministrar förra året.

Vicepresidenten kommer att träffa Amos Hochstein, Special Presidential Coordinator for Global Infrastructure, David Turk, biträdande energiminister; och Brad Crabtree, biträdande energisekreterare för fossila bränslen och kolhantering. Han kommer också att vara ordförande vid ett industriellt rundabordssamtal, där representanter för stora europeiska gasbolag och viktiga amerikanska tillverkare och exportörer av LNG samlas. Mötet kommer att utveckla EU:s engagemang med våra amerikanska partners för att säkerställa pålitlig och prisvärd gasförsörjning för europeiska konsumenter inför nästa vinter. USA är för närvarande den största leverantören av LNG till EU.

Vice President Šefčovič kommer också att diskutera sätt att förbättra det transatlantiska samarbetet inom området ren teknik, batterier, kritiska råvaror och kompetens, både på politisk nivå och industrinivå. Han kommer att träffa Victoria Nuland, understatssekreterare för politiska frågor; Jonathan Finer, biträdande nationell säkerhetsrådgivare; och Chris Murphy, amerikansk senator för Connecticut. Under de kommande dagarna kommer vice ordföranden också att delta i två evenemang som kan följas EbS: en vid Atlantiska rådet fokuserade på EU:s stöd till Ukraina (idag den 14 februari) och en på Centrum för internationella och säkerhetsstudier som ägnas åt energisäkerhet (onsdag den 15 februari). 

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend