Anslut dig till vårt nätverk!

Europeiska kommissionen

Kommissionär Johansson i Colombia och Ecuador för att stärka kampen mot narkotikahandel och brottsbekämpning

DELA MED SIG:

publicerade

on

Mellan 26 februari och 3 mars inrikes kommissarie Ylva Johansson (avbildad), och Belgiens inrikesminister, institutionella reformer och demokratisk förnyelse Annelies Verlinden kommer att resa till Ecuador och Colombia.

Detta officiella besök syftar till att stärka samarbetet mellan EU och viktiga tredjeländer i den globala kampen mot narkotikahandel, i linje med EU-strategi för att ta itu med organiserad brottslighet. Hotet som utgörs av organiserad brottslighet och relaterat våld påverkar säkerheten i Europa, Colombia och Ecuador. Ett stärkt säkerhetssamarbete med Latinamerika är avgörande. Kommissarie Johansson och minister Verlinden kommer att diskutera med ministrar och myndigheter i Colombia och Ecuador behovet av att intensifiera gemensamma ansträngningar mot kriminella grupper, bland annat genom brottsbekämpande samarbete. De kommer också att besöka hamnen i Guayaquil i Ecuador.

Kommissarie Johansson will announce the EU’s commitment to finance a pilot project with Colombia to operationalise law enforcement co-operation and exchange of information with Europol. The discussions will also cover the prevention and fight against other forms of organised crime, such as trafficking in human beings, in line with the EU:s strategi för att bekämpa människohandel 2021–2025. Besöket kommer också att vara ett tillfälle att diskutera migration och rörlighet, i synnerhet stödet till venezuelanska flyktingar i båda länderna.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend