Anslut dig till vårt nätverk!

Europeiska kommissionen

President von der Leyen är värd för Global Gateway Forum

DELA MED SIG:

publicerade

on

Kommissionens ordförande Ursula von der Leyen (avbildad) will host and open the Global Gateway Forum, that will bring together on 25 and 26 October, in Brussels, over 40 high-level government representatives from EU and partner countries, as well as representatives from financial institutions, including the EIB and EBRD, the private sector, civil society and international organizations. Watch the President’s opening speech live on EbS kl 13 CEST på onsdag (30 oktober). 

Under temat, ‘Stronger Together through Sustainable Investment’, den Global Gateway Forum kommer att visa upp framsteg i genomförandet av Global Gateway-strategi, the EU’s offer for quality, transparent investments in connectivity, health, education and research systems across the world. 

Den 25 oktober, ordförande von der leyen kommer att vara värd för en middag för stats- och regeringscheferna och delta i forumets inledande plenarsession, som under de två dagarna kommer att följas av en serie ledardiskussioner fokuserade på den gröna energiomställningen och grönt väte, utbildning och forskning, kritiska råvaror och transportkorridorer. 

Den 26 oktober kommer ytterligare ledardiskussioner att äga rum om tillverkning av hälsoprodukter och digital infrastruktur. Slutligen kommer det att hållas en avslutande plenarsession med den höga representanten/vice ordföranden Josep Borrell

Flera tillkännagivanden för att föra fram implementeringen av de första 89 flaggskeppsprojekten som lanserades under Global Gateway kommer att äga rum under det två dagar långa evenemanget.  

EbS kommer att tillhandahålla livebevakning av öppnings- och avslutningssessionerna för Global Gateway Forum.

Mer information på den dedikerade webbplatsen för Global Gateway Forum såväl som det allmänna GlobalGateway webbsidan och Global Gateway flaggskeppsprojekt för 2023.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

Trend