Anslut dig till vårt nätverk!

Europeiska kommissionen

Podcast: Hur främjar man statistisk läskunnighet?

DELA MED SIG:

publicerade

on

I det senaste avsnittet av Eurostats poddserie Stats in a Wrap, utforskar vi statistisk läskunnighet och reder ut vad som krävs för att verkligen förstå data. 

Följ med vår värd, Jonathan Elliott, när han sitter ner med en rad experter: Juliane von Reppert-Bismarck från mediekompetensorganisationen Lögndetektorer och Konstantina Michalopoulou och Romina Brondino from Eurostat’s Dissemination and User Support Unit. Additionally, representatives from three national statistical institutes – Gundega Kuzmina från Lettland, Jukka Hoffren from Finland, and Ana Beljan Ščuric from Croatia – share their insights.

I det här avsnittet kommer vi att utforska den avgörande betydelsen av statistisk läskunnighet för att förstå officiell statistik och undersöka hur man effektivt kommunicerar statistiska koncept till ett brett spektrum av publik. Våra gäster kommer att dela innovativa metoder för att ge elever och lärare möjlighet att kritiskt analysera nyheter och engagera sig i statistik.

Lyssna på de andra avsnitten på Eurostats webbplats, den Europeiska kommissionens audiovisuella tjänst och vårt YouTube-kanal. Du kan också prenumerera på vår podcast på Apple Podcasts, Spotify, Google, eller via vår RSS-flöde.  

Statistik i en wrap syftar till att se på världen genom statistikens lins, plocka ut de godaste bitarna och slående smakerna för att ge insikter i de oväntade, udda och rent ut sagt säregna perspektiv som bara siffror kan avslöja. 

De åsikter som uttrycks i poddsändningarna återspeglar enbart talarnas synvinkel och kan inte på något sätt anses spegla Eurostats, Europeiska kommissionens eller Europeiska unionens ståndpunkt.

Mer information

Annons

Om du har några frågor, vänligen besök kontakta sida.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

Trend