Anslut dig till vårt nätverk!

Europeiska kommissionen

Kommissionen välkomnar politisk överenskommelse om omedelbara betalningar i euro

DELA MED SIG:

publicerade

on

Kommissionen välkomnar den politiska överenskommelse som nåddes den 7 november mellan Europaparlamentet och rådet om Kommissionens förslag att göra omedelbara betalningar i euro tillgängliga för alla medborgare och företag som har ett bankkonto i EU. De nya reglerna, som moderniserar 2012 Single Euro Payments Area (SEPA) Syftet med förordningen är att säkerställa att omedelbara betalningar i euro är överkomliga, säkra och bearbetade utan hinder i hela EU. Omedelbar betalning erbjuder snabba och bekväma lösningar för medborgare i vardagliga situationer, som att ta emot pengar omedelbart i nödsituationer eller omedelbart dela upp delade kostnader i olika sociala miljöer. De förbättrar också kassaflödeshanteringen för offentliga förvaltningar och företag, särskilt små och medelstora företag, gör det möjligt för välgörenhetsorganisationer och icke-statliga organisationer att snabbt få tillgång till medel och uppmuntrar banker att utveckla innovativa finansiella tjänster och produkter.

Betaltjänstleverantörer av överföringar i euro kommer att vara skyldiga att erbjuda omedelbara betalningar till alla sina kunder, för att säkerställa att kostnaden inte är högre än för traditionella överföringar. De måste också verifiera att betalningen skickas till den mottagare som betalaren avser, och varna om ett eventuellt misstag eller bedrägeri innan transaktionen görs. Dessutom kommer de nya reglerna att bevara effektiviteten av sanktionskontrollerna genom ett harmoniserat förfarande. Istället för att granska transaktioner en efter en, kommer leverantörer av omedelbar betalning att behöva kontrollera sina kunder mot EU:s sanktionslistor minst dagligen.

Kommissionsledamot Mairead McGuinness, kommissionär för finansiella tjänster, finansiell stabilitet och kapitalmarknadsunion (avbildad) said: “Today’s agreement marks a hugely significant step in modernising our payment systems, enabling consumers and businesses to make faster and more convenient transactions. The ability to send and receive money within seconds, at no extra cost, will allow EU citizens to better manage their finances. It also brings real and tangible benefits for businesses, especially SMEs and merchants, who can be reassured that funds transferred to them are immediately received. This agreement shows the strong political will and commitment of the European Parliament and Council in making instant payments in euros across the EU a reality. This is a win-win situation for the EU.”

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

Trend