Anslut dig till vårt nätverk!

Europeiska kommissionen

Kommissionen håller det sjunde plenarmötet för industriforumet

DELA MED SIG:

publicerade

on

Kommissionen höll det sjunde plenarmötet Industriforum den 4 december i Bryssel. Forumet ger expertråd om genomförandet av EU:s industripolitik. Kommissionsledamot för den inre marknaden, Thierry Breton (avbildad) öppnade en session om framtiden för EU:s inre marknad tillsammans med Enrico Letta, tidigare italiensk premiärminister och ordförande för Delors Institute, som håller på att utarbeta en högnivårapport om den inre marknadens framtid. Kommissionsledamoten, Letta och forummedlemmarna kommer sedan att diskutera rapporteringsbördan och om den inre marknadens barriärer mer allmänt.

Dessutom har dagens möte en session tillägnad den ekonomiska säkerhetsstrategin, som kommer att behandla försörjningskedjans motståndskraft, strategier för att minska risker och risker relaterade till kritisk teknologi.

Andra nyckelämnen som tas upp på forumet kommer att inkludera Förordningen om utländska subventioner, den kommande årliga rapporten om den inre marknaden och konkurrenskraft 2024 och industriforumets arbetsplan.

Industriforumets medlemmar består av representanter från medlemsländer och intressenter från industri, akademi, civilsamhälle, fackföreningar och andra organisationer.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

Trend