Anslut dig till vårt nätverk!

Europaparlamentet

EPP-gruppens ledning besöker Ukraina och Litauen

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Mot bakgrund av Rysslands mobilisering vid den ukrainska gränsen och deras hot mot europeisk säkerhet besöker EPP-gruppens ledning Ukraina och Litauen den 20-23 februari. "Med vårt besök visar vi vårt ovillkorliga stöd för Ukraina och våra EU- och Nato-partner för att skydda våra allierade och vårt europeiska sätt att leva", säger Manfred Weber, ledamot av Europaparlamentet, ordförande för EPP-gruppen, som kommer att leda delegationen på hög nivå. .

I Kiev, Ukraina, kommer delegationen att träffa parlamentets talman Ruslan STEFANCHUK, premiärminister Denys SHMYHAL, försvarsminister Oleksii REZNIKOV, samt representanter för EPP:s systerpartier. Tillsammans med parlamentsledamöter kommer delegationen att hylla Heavenly Hundred Alley Monument på Maidan Square.

I Vilnius, Litauen, kommer delegationen att besöka Natos förbättrade Forward Presence Battle Group i Rukla och delta i en baltisk säkerhetskonferens på hög nivå för att diskutera den aktuella utvecklingen med Ingrida ŠIMONYTĖ, Litauens premiärminister, Krišjānis KARIŅŠ, Lettlands premiärminister, Gabrielus LANDSBERGIS, Litauens utrikesminister, och finske Kokoomus partiledare Petteri ORPO samt parlamentsledamöter från de baltiska staterna.

"Syftet med detta besök är att visa Europaparlamentets solidaritet med Ukraina och dess folk som vill vara en del av den europeiska familjen. Ukraina är en fri och oberoende stat som bestämmer över sin egen framtid", säger Rasa Juknevičienė, parlamentsledamot, vice ordförande. från EPP-gruppen.

EPP-gruppen är den största politiska gruppen i Europaparlamentet med 177 ledamöter från alla EU:s medlemsländer.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend