Anslut dig till vårt nätverk!

Europaparlamentet

Metsola efterlyser mer militärt stöd till Ukraina och ett enat svar på energikrisen 

DELA MED SIG:

publicerade

on

Europaparlamentets ordförande Roberta Metsolas starka uppmaning till europeisk enhet när det gäller att ge militärt stöd till Ukraina och som svar på energikrisen vid det informella Europeiska rådet i Prag.

Om europeisk enhet och delat ansvar: "Europa är återigen vid en beslutspunkt. Vi bjöd inte in detta ögonblick, vi provocerade inte detta ögonblick, men vi måste möta det. Vi måste förbli enade och det betyder att de uppoffringar vi måste bära måste delas.”


Om militärt stöd till Ukraina:
"Ukrainare måste kunna försvara sig. I denna nya, farligare krigsfas behöver de den tunga rustningen som gör att de kan trycka tillbaka.”


Om att svara på energikrisen:
"Vi behöver en stark signal om enhet. Det är därför som Europaparlamentet har efterlyst ett EU-blockövergripande gaspristak. Vi kan inte bjuda över varandra. Många energibolag gör stora vinster på marknadens spekulationer. Övervinster bör riktas till att lindra situationen för hushåll, små och medelstora företag och industrier som kämpar med skyhöga räkningar. Mitt förslag är att vi lär oss av pandemin – och, precis som med vacciner, förhandlar vi som ett block och stoppar prisspekulationerna. Vi behöver ett bättre och mer regelbundet samarbete mellan stater om långsiktiga gaspriser. Till våren kommer våra gaslager att behöva fyllas på och vi måste vara i en situation där vi kan köpa prisvärd gas från pålitliga partners.”

Om ryska krigsförbrytelser: "Det är dags för oss alla att stödja en särskild internationell tribunal för att hålla varje enskild gärningsman till svars för sina brott. Dessa brott kan aldrig begås ostraffat.”

Om sanktioner: "De jobbar. Europaparlamentets uppfattning är tydlig: vi bör gå längre. Vi kan göra det på ett sätt som bevarar vår enhet, täpper till kryphålen och lägger kostnaderna på Ryssland.”

President Metsolas fullständiga tal finns här..

Mer information  

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend