Anslut dig till vårt nätverk!

Europaparlamentet

Marie Skłodowska-Curie Actions program: 1,235 257 forskare i och utanför Europa får stipendier värda XNUMX miljoner euro

DELA MED SIG:

publicerade

on

Den 14 februari tillkännagav kommissionen vinnarna av den senaste utlysningen av Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) Postdocstipendier. Med en total budget på 257 miljoner euro har 1,235 24.5 erfarna forskare valts ut för att arbeta med förstklassiga projekt som spänner över alla vetenskapliga discipliner. De flesta utvalda projekten är inom områdena samhällsvetenskap och humaniora (21.3 %), biovetenskap (13.9 %), informationsvetenskap och teknik (13.8 %) och kemi (XNUMX %).

Innovation, forskning, kultur, utbildning och ungdomskommissionär Mariya Gabriel sa: "Vi gratulerar varmt dessa 1,235 58 forskare som har valts ut till de prestigefyllda Marie Skłodowska-Curie postdoktorala stipendier. Vi är också glada att kunna meddela att vi kommer att finansiera ytterligare XNUMX utmärkta forskare i den så kallade vidga länder som vill genomföra sina banbrytande studier, tack vare det europeiska forskningsområdets stipendier kräver Spreading Excellence.”

Det är det andra samtalet MSCA postdoktorala stipendier under Horizon Europe-programmet för forskning och innovation. Dessa stipendier ger framstående postdoktorala forskare möjligheten att arbeta med sina egna projekt samtidigt som de får utbildning och handledning för att förbättra sina färdigheter och stärka sin karriär. Utvalda bidragstagare kommer att genomföra sina projekt vid universitet, forskningscentra och företag i 48 länder. Nästa ansökningsomgång öppnas den 12 april 2023.

Mer information om resultaten finns här..

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend