Anslut dig till vårt nätverk!

Europaparlamentet

Parlamentet kräver fler sanktioner mot den iranska regimen

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

En resolution antogs torsdagen (19 januari) som slog fast att EU måste göra ytterligare justeringar av sin position gentemot Iran på grund av den iranska regimens förakt för mänsklig värdighet, de demokratiska ambitionerna och stödet till Ryssland.

Ledamöterna uppmanar EU att öka sina sanktioner till att omfatta alla personer och enheter som är ansvariga för kränkningar av mänskliga rättigheter, och deras familjer, inklusive president Ali Khamenei och president Ebrahim Raisi, samt generalåklagaren Mohammad Jafar Montazeri, högsta ledaren Ali Khamenei, och alla stiftelser ('bonyads) anslutna till den islamiska revolutionsgardet.

De uppmanar rådet och medlemsländerna att ta med IRGC, dess understyrkor, samt den paramilitära Basij-milisen och Quds-styrkan, på EU:s terroristlista. Varje land där IRGC bedriver militära, ekonomiska eller informativa operationer bör omedelbart bryta alla band med det.

Mordet på demonstranter måste utredas

Dödsdomarna och avrättningarna i Iran av fredliga demonstranter fördöms av parlamentet. Den kräver ett slut på de iranska myndigheternas tillslag mot dess medborgare. Ledamöterna uppmanar den islamiska republikens myndigheter att omedelbart och villkorslöst släppa alla fördömda demonstranter. De fördömer också regimens användning av straffrättsliga förfaranden och dödsstraff för att undertrycka oliktänkande och straffa dem som utövar sina grundläggande rättigheter. De kräver att förövarna av hundratals demonstranters död ställs till svars.

Militärt bistånd till Ryssland och förtryck av diasporan

"Resolutionen uppmanar till en utvidgning av restriktiva åtgärder mot Iran, eftersom landet fortsätter att leverera obemannade flygfarkoster och planer för yta-till-yta-raketer till Ryssland.

Annons

Slutligen är parlamentsledamöterna djupt oroade över det transnationella strukturella förtrycket från den islamiska republikens myndigheter, vilket inkluderar mord och spionage mot den iranska diasporan i EU. De ber EU och dess medlemsländer att vidta starkare åtgärder för att skydda dem som drabbas från sådant förtryck.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend