Anslut dig till vårt nätverk!

Europeiska kommissionen

Europas framtid: Konferensplenum diskuterar medborgarpanelernas rekommendationer

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Plenarmötet kommer att inventera de 90 rekommendationerna från panelerna om "Europeisk demokrati/Värden och rättigheter, rättsstatsprincipen, säkerhet" och "Klimatförändringar, miljö/hälsa", och av relaterade rekommendationer från nationella medborgarpaneler.

I de två europeiska medborgarpaneler som hittills har slutfört sina rekommendationer träffades var och en med 200 européer i olika åldrar och bakgrunder, från alla medlemsländer (personligen och på distans) för att diskutera och anta rekommendationer om de utmaningar som Europa står inför nu och i framtiden. Panelen för "Europeisk demokrati / Värderingar och rättigheter, rättsstatsprincipen, säkerhet" antogs 39 rekommendationer vid sin final session värd av European University Institute i Florens (Italien) i december. Panelen om "Klimatförändringar, miljö / hälsa" var värd av Europakollegiet i Natolin och staden Warszawa (Polen) i januari, där det slutfördes 51 rekommendationer inom dess uppdrag. Dessa 90 rekommendationer kommer nu att presenteras och diskuteras i den kommande plenarkonferensen den 21-22 januari i Europaparlamentet i Strasbourg (Frankrike), tillsammans med relaterade rekommendationer från nationella medborgarpaneler.

När: Fredag ​​21 januari - lördag 22 januari 2022 (inklusive förberedande möten, arbetsgrupper och politiska valmöten)

Var: Europaparlamentet i Strasbourg, med fysiskt och distansdeltagande

Invigningen av konferensens plenarsammanträde kommer också att innehålla en hyllning till Europaparlamentets framlidne ordförande David Sassoli, som gick bort den 11 januari. Hela agendan finns tillgänglig här.

Bakgrund

Konferensens plenarmöte diskuterar rekommendationerna från både nationella och europeiska medborgarpaneler och input från den flerspråkiga digitala plattformen, grupperade efter teman, utan ett förutbestämt resultat. Plenarmötet kommer, baserat på konsensus, att lägga fram sina förslag till styrelsen. Den senare kommer att utarbeta en rapport i fullt samarbete och full insyn med plenarsammanträdet. Panelerna har valt ut 80 medborgare (20 för varje panel) att representera dem i konferensens plenarmöte. Dessa representanter tog plats under den andra plenarsessionen den 23 oktober i Strasbourg. Ta reda på mer information om plenums sammansättning, syfte och arbete, och ladda ner alla relevanta dokument för kommande helg, på Webbsida för konferensens plenarmöte.

Annons

De fyra europeiska medborgarpanelerna är en medborgarledd process och en hörnsten i konferensen om Europas framtid. Deras överläggningar tar hänsyn till medborgarnas bidrag som samlats in från hela Europa via den flerspråkiga digitala plattformen och evenemang som hålls i medlemsländerna, och stöds av presentationer från framstående akademiker och andra experter.

Alla européer kan fortsätta att bidra till debatten via flerspråkig digital plattform.

Processen för konferensen om Europas framtid

Tidslinje för konferensen om Europas framtid

Gratis foton, video och ljudmaterial från riksdagens multimediacenter

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend