Anslut dig till vårt nätverk!

Maritime

EU och Storbritannien fastställer kvoter som kommer att fortsätta överfisket av några mycket älskade fiskar

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Den 21 december nådde EU och Storbritannien en överenskommelse om 2022 års fiskebegränsningar för delade fiskpopulationer i Atlanten och Nordsjön. Fiskeavtalet för 2022 innehåller 65 TAC för gemensamt förvaltade fiskpopulationer och bestämmelser för utnyttjande av bestånd som inte är kvoterade.

Detta är det andra post-Brexit-avtalet om fångstbegränsningar, känd som totala tillåtna fångster (TAC), som antas enligt villkoren i handels- och samarbetsavtalet mellan EU och Storbritannien (TCA).

"Vi välkomnar detta avtal om fångstbegränsningar för 2022 och EU:s och Storbritanniens fortsatta åtagande att samarbeta kring fiskeförvaltning trots andra relaterade tvister, som Jersey-konflikten om fiskelicenser", säger Vera Coelho, Oceanas senior director of advocacy i Europa. "Detta avtal ger stabilitet för respektive flottor under 2022. Den överenskomna ambitionen uttryckt i TCA var dock att återhämta delade fiskpopulationer och hålla dem över sunda nivåer. Detta saknas i det nuvarande avtalet eftersom vissa fiskpopulationer, som sill väster om Skottland, vitling från Irländska havet eller torsk från Keltiska havet, kommer att fortsätta att överexploateras 2022.”

Bakgrund

Annons

En brittisk fiskerirevision[1] som släpptes av Oceana i början av året visar att endast cirka 43 % av fiskbestånden som delas mellan Storbritannien och EU är kända för att utnyttjas på hållbara nivåer, medan resten av bestånden antingen är överfiskade eller deras exploateringsstatus är okänd.

Det första avtalet efter Brexit mellan EU och Storbritannien om fiskeförvaltningsåtgärder för 2021 nåddes i juni 2021. Eftersom förhandlingarna var långa och komplicerade och för att ge kontinuitet i fiskeverksamheten var båda parter tvungna att anta provisoriska åtgärder för den första halva 2021 som senare ersattes av avtalet.

De årliga samråden för att komma överens om fiskeförvaltningsåtgärder för 2022 inleddes den 11 november 2021 och borde ha avslutats den 20 december, i linje med den tidsfrist som fastställts i TCA.

Annons

NGO:s rekommendationer till EU (länk) och Storbritannien (länk) om fastställande av fiskemöjligheter för 2022

Oceanas UK Fisheries Audit 2021 https://europe.oceana.org/en/uk-fisheries-audit-2021  

EU:s och Storbritanniens avtal om 2021 års fiskebegränsningar: ett lovande tecken på samarbete, men det saknar fortfarande vetenskapen

Oceana varnar Förenade kungariket och EU måste "gå i prat" om en ny Brexit-affär ska skydda fiskbestånden

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons
Annons

trend