Anslut dig till vårt nätverk!

Politik

Visumpolitik: Kommissionen gör en inventering av framstegen mot fullständig viseringsömsesidighet med USA

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Kommissionen är rapportera om framstegen sedan december 2020 mot att uppnå fullständig ömsesidighet mot viseringsundantag med USA. Att säkerställa att länder på EU:s viseringsfria lista avstår från viseringskrav för medborgare i alla EU:s medlemsstater är en grundläggande princip för EU:s viseringspolitik. EU:s och USA:s justitie- och inrikesministermöten i juni och december 2021, liksom Kroatiens utnämning och inträde i USA:s program för viseringsundantag i september, visar att uthålligt diplomatiskt engagemang och stöd till medlemsländerna för att uppfylla kraven för att ansluta sig till USA Visa Waiver-programmet fortsätter att ge resultat. Polen gick också med i USA:s Visa Waiver-program i november 2019.

Kommissionen är fortfarande fast besluten att uppnå full viseringsömsesidighet för alla medlemsländer och har arbetat med USA, såväl som med Bulgarien, Cypern och Rumänien för att hjälpa dem att uppfylla kraven i USA:s program för viseringsundantag. Meddelandet understryker kommissionens fortsatta ansträngningar och engagemang för att ta itu med den nuvarande situationen av icke-ömsesidighet, trots covid-19-pandemin. Meddelandet följer upp det politiska engagemang som uttrycks i senaste meddelande från december 2020 för att senast december 2021 rapportera till Europaparlamentet och rådet om utvecklingen på detta område.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons
Annons

trend