Anslut dig till vårt nätverk!

Ett pressmeddelande

Pirater är emot de nya reglerna för kryptotillgångar som kommer att förbjuda anonyma betalningar

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Den 10 oktober röstade ECON- och LIBE-utskotten i Europaparlamentet om ett fullständigt förbud mot anonyma kryptobetalningar. Det senaste avtalet mellan Europaparlamentet och Europeiska rådet går ännu längre än EU-kommissionens ursprungliga förslag som satte gränsen till motsvarande 1000 XNUMX euro. De nya reglerna kommer att införa ett identifieringskrav för transaktioner med kryptotillgångar i alla belopp. Dessutom måste alla användare av värdbaserade plånböcker nu identifiera sig, såväl som alla användare som skickar icke-värdda pengar till värdbaserade kryptoplånböcker.

Patrick Breyer, ledamot av Piratpartiet Tyskland och medlem av LIBE-utskottet, sa: "Dessa regler kommer att beröva laglydiga medborgare deras ekonomiska frihet. Till exempel är oppositionsledare som Alexei Navalnyj alltmer beroende av anonyma donationer i virtuella valutor. Banker har också blockerat donationer till Wikileaks tidigare. Det smygande avskaffandet av verkliga och virtuella kontanter hotar negativa räntor och en avstängning av penningmängden när som helst. Vi bör ha rätt att kunna betala och donera online utan att våra finansiella transaktioner registreras på ett personligt sätt. Det finns ingen motivering för detta de facto avskaffande av anonyma virtuella betalningar: Där virtuella tillgångar tidigare har använts för brottslig verksamhet, har lagföring varit möjlig baserat på gällande gällande regler. Ett fullständigt förbud mot anonyma kryptobetalningar kommer inte att ha någon betydande inverkan på brottsligheten. Det uttalade målet att bekämpa penningtvätt och terrorism är bara en förevändning för att få mer och mer kontroll över våra privata transaktioner.”

Mikuláš Peksa, MEP, ordförande för Europeiska piratpartiet, sa: "I dessa tider av krig är det helt avgörande att fortfarande kunna göra anonyma betalningar för att stödja dem som löper störst risk att bli förföljda. Dagens beslut av vissa Medlemmar i det här huset är baserade på rädsla och missförstånd om vad kryptovalutor verkligen är och de banbrytande innovationer de kan tillföra samhället. Vi borde få göra online vad vi får göra offline. Dessa dubbelmoraler är föråldrade. Jag tror att ett förbud mot anonyma betalningar i kryptovalutor bryter helt enkelt mot våra grundläggande integritetsrättigheter och därför har denna typ av reglering ingen plats i vår demokratiska Europeiska Union."

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

trend