Anslut dig till vårt nätverk!

Europeiska kommissionen

Vägskada per region 2021

DELA MED SIG:

publicerade

on

År 2021 fanns det 19,917 XNUMX vägdödsfall on EU vägar, motsvarande 45 dödade i vägar per miljon invånare. 

EU-regionen med den högsta andelen dödsfall i trafiken på NÖTTER 2 nivån var den franska yttersta regionen Guadeloupe, med 159 dödsfall i trafiken per miljon invånare, följt av Severozapaden i nordvästra Bulgarien (133) och Guyane, en annan fransk yttersta region (120). Totalt fanns det 24 EU-regioner med minst 80 dödsfall i trafiken per miljon invånare, vilket indikeras av den mörkblå färgen på kartan. Dessa regioner var främst belägna i Rumänien (sex regioner), de yttersta randområdena och öregionerna i Frankrike (fyra regioner), Bulgarien och Grekland (tre regioner vardera), Kroatien, Polen och Portugal (två regioner vardera), med de återstående regionerna belägna i Belgien och Italien (2020 data). 

Några av de högsta incidenstalen för dödsfall på väg registrerades på landsbygden, medan stads- och huvudstadsregioner tenderade att rapportera mycket lägre dödsfall på vägarna.

Två EU-regioner rapporterade inga trafikolyckor: Valle d'Aosta/Vallée d'Aoste i norra Italien (2020-data) och den relativt lilla, autonoma regionen Ciudad de Ceuta i Spanien. Bortsett från dessa två undantag observerades de lägsta incidenstalen i stadsregioner, såsom huvudstadsregionen i Belgien (Région de Bruxelles-Capitale / Brussels Hoofdstedelijk Gewest) med 7 trafikdöda per miljon invånare, den österrikiska huvudstadsregionen Wien (8 ), den svenska huvudstadsregionen Stockholm (9) och den nordtyska regionen Bremen (även 9). 

Vill du veta mer om regionala transporter i EU?

Du kan läsa mer om regionala data om transporter i EU i den dedikerade delen av Regions in Europe - 2023 interaktiv utgåva och i Eurostats regionala årsbok - 2023 års upplaga, finns även som en uppsättning statistiska artiklar. Motsvarande kartor i Statistisk atlas tillhandahålla en interaktiv helskärmskarta.

För mer information

Metodologiska anteckningar

  • Dödsfall på väg avser personer som omedelbart omkommer i en trafikolycka eller som dör inom 30 dagar till följd av en skada som åsamkats i en trafikolycka; denna statistik exkluderar självmord.

Om du har några frågor, vänligen besök kontakta sida.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

Trend