Anslut dig till vårt nätverk!

Djurskydd

Åsikt: Rumänien - hundfångare attackerar tyska djurrättsaktivister

DELA MED SIG:

publicerade

on

1306101_origUnder flera veckor, den tyska djurrättsorganisationen Djur United har fått information om förhållanden nära upplopp i Bukarest, Rumänien, från olika källor. Under förevändning av civil säkerhet fångas hundar och ibland till och med våldsamt ryckas från sina ägare för att få en belöning motsvarande 50 per hund, enligt Animals United.

Efteråt förs de till "härbärgen" – ofta en eufemism för hundavlivningsläger. För att få en uppfattning om den nuvarande situationen i Bukarest beslutade Animals United att vidta åtgärder och stödja den rumänska djurrättsaktivisten Claudiu Dumitrus arbete under några dagar. I går kväll leddes två medlemmar av Animals United, bland dem en 70-årig styrelseledamot och den rumänska djurrättsaktivisten, in i en fälla under sina observationer i sin bil och brutalt attackerade och skadade av medlemmar från den lokala institutionen ASPA (Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor).

Tillsammans med sitt team nådde Dumitriu, en erkänd rumänsk djurrättsaktivist, ett juridiskt bindande avtal om att djurrättsaktivister får följa med hundfångarna i ASPA – en åtgärd för att öka transparensen. Medlemmarna i ASPA gör dock sitt yttersta för att avskräcka djurrättsaktivisterna. I ett försök att hålla fångståtgärderna dolda startas de vid mörkrets inbrott eskorterade av den lokala polisen. Konvojer av flera bilar körde över rött ljus med hög hastighet för att skaka av sig djurrättsaktivisterna.

Den lokala polisens specialstyrkor är klädda och maskerade, de hotar att använda pepparspray och fortsätter att försöka blockera djurrättsaktivisternas bilar för att hundfångarna ska kunna köra vidare utan problem och slå till genom att fånga hundar. Hot och hot från ASPA-anställda sker dagligen. För att rädda åtminstone några djur från att dödas, förföljde de tyska och lokala djurrättsaktivisterna ASPA i går kväll för att dokumentera händelserna och för att varna hundägare. Konvojen kunde stoppas flera gånger och hundar kunde räddas från hundfångarna i allra sista stund genom ingripande av djurrättsaktivisterna, som skrek högt och skyddade hundarna. Många medborgare i Bukarest stöttade dem med högt skrik.

Animals Uniteds aktivister kunde inte förutse att deras arbete skulle sluta med en biljakt genom staden, som varade i flera timmar och under vilken hundfångarna tvångsmässigt höll utkik efter frigående hundar. Deras tydliga avsikt var att hitta obevakade frilöpande hushundar. Det fanns inga spår av ett påstått antal 40,000 XNUMX herrelösa hundar – ett belopp som användes för att rättfärdiga ASPA:s agerande. Två bilar från den lokala polisen körde framför respektive bakom aktivisternas bil på en smal gata.

Polisbilen framför tog fart i nästa korsning och försvann bakom nästa kurva. När djurrättsaktivisternas bil anlände till vägskälet attackerades aktivisten av anställda på ASPA. Viktor Gebhart, en av djurrättsaktivisterna, beskrev händelserna: "Vi följde efter bilarna i ASPA, när sex hundfångare plötsligt sprang mot vår rörliga bil. De hoppade på vindrutan och slog den med fötterna, armbågarna och händerna tills den gick sönder." En av dem lyckades till och med slå honom i ansiktet när han försökte filma händelsen med sin mobiltelefon. Skadorna på huvudet och benen fick efteråt vårdas av akutläkare. Det mest chockerande är att attacken skedde i närvaro av den lokala polisen, som misslyckades med att ingripa i slagsmålet mellan passagerarna med de extremt aggressiva angriparna, som pågick i minst fem minuter.

De rumänska myndigheterna uppmanas omedelbart att påbörja kastreringsprojekt, att informera medborgarna, att ta itu med problemet genom roten och att omedelbart stoppa de nuvarande åtgärderna, som bara har lett till våld och vinstgirighet. Rumänien är ett EU-land på 21-talet, som måste agera därefter. Europeiska unionen får inte stå och titta på när kännande varelser behandlas så här. "Det är inte acceptabelt att tyska medborgare, som utövar sina demokratiska rättigheter på fredlig väg, attackeras och misshandlas i ett europeiskt land inför den lokala polisens ögon utan något ingripande. Rumänien men även Tyskland och särskilt EU måste vidta åtgärder för att att bli medvetna om sitt ansvar för medborgarnas välfärd. Detta gäller såväl människor som icke-mänskliga varelser. Våld får inte tolereras", sa Gebhart efter sin behandling i ambulansen. "Rumänska medier har redan rapporterat utförligt om nattens incidenter. Det är på tiden för Tyskland och Europa att öppna sina ögon och öron och vidta åtgärder! För medkänsla räcker inte!"

Annons

Video 1
(Personen i den svart-vita Animals United T-shirten i intervjuerna är Viktor Gebhart)

Video 2

Video 3

 

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend