Anslut dig till vårt nätverk!

Framsidan

Restaurangrecension: #L'Amusoir

DELA MED SIG:

publicerade

on

unnamedEffekten av de senaste attackerna mot Bryssel har tyvärr märkts starkt av några av stadens restauranger, av vilka några har rapporterat en stor nedgång i handeln, skriver Martin Banks.

Så om du är bland dem som funderar på att ge dig ut ur staden efter något att äta, är det värt att påpeka att L'Amusoir har varit en stöttepelare i Waterloo i cirka fyra decennier nu. Det faktum att den fortfarande är lika populär som någonsin är ett bevis på de särskilt höga krav som ställs av dess ägare.

En annan bra anledning att ta den korta bil- eller tågresan från Bryssel till Waterloo är att staden nyligen har öppnat ett fantastiskt nytt museum tillägnat slaget vid Waterloo. Det underjordiska museet, på platsen för den berömda Lejonhögen, ligger ganska nära denna restaurang som, med sin rustika fasad, lätt kan misstas för något du skulle hitta mitt på landsbygden, inte en livlig stadskärna som Waterloo.

Matstället med 150 platser har ett stort utbud av brasserie-stil, inklusive ett fantastiskt urval av utmärkta kött- och fiskrätter. Det finns ett bra urval av hamburgare och barn är också väl tillgodosedda. När man betänker den höga kvaliteten på köket är allt otroligt bra prissatt – en av anledningarna är att man fortfarande kan locka horder av matgäster på en mitt i veckan kväll.

Om du kanske besöker Lejonhögen och Battle of Waterloo-museet och efter ett bra ställe för lunch är detta svårt att slå, med en 2-rätters en absolut klippa för 9.50 €. Det mesta tillagas "inhouse", en illustration av betoningen på färskhet och kvalitet

En ytterligare illustration av dess varaktiga framgång är det faktum att den har haft samma köksmästare i inte mindre än 21 år, en häpnadsväckande lång tid i horekasektorn.

Vinlistan, som innehåller mycket franskt vin, är lika imponerande som à la carte med många flaskor för mindre än €20, vilket gör en trevlig förändring från många restauranger.

Annons

Hur fantastiskt det än är, det finns faktiskt mer i L'Amusoir än en restaurang: det finns en loungebar och disco och, bredvid, ett utrymme för BBQ's på sommaren (och fondue på vintern). Baren, med sin välkomnande öppna eld, är en härlig plats att vänta på ditt bord. Det är en bra stämning över hela stället, inte minst hjälpt av den mycket vänliga personalen.

Detta fina matställe öppnade redan 1976 när det fanns få restauranger lokalt. Det finns många av dem nej, men L'Amusoir sätter fortfarande standarden för resten.

L'Amusoir
121 Chausse de Bruxelles, Waterloo
www.lamusoir.be

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend