Anslut dig till vårt nätverk!

Brexit

#Artikel50: "May gör ett spö för sin egen rygg genom att skynda sig för att utlösa artikel 50", säger Seb Dance-ledamot i Europaparlamentet

DELA MED SIG:

publicerade

on

På tröskeln till den brittiska regeringens formella utlösning av artikel 50 har Seb Dance-ledamoten i Europaparlamentet kritiserat Theresa May för hennes bristande grepp om förhandlingstidplanen och den brittiska regeringens underskattning av europeisk enhet.

”Det är slående hur mycket Theresa Mays regering underskattar enheten i Europa och styrkan i känslan i Bryssel. Upppumpad av hårdförare på hennes fram- och baksida och den brittiska pressen för brexit, gör premiärministern ett spö för sin egen rygg genom att skynda sig att utlösa artikel 50 i ett ideologiskt "Brexit till varje pris", sa Dance.

"När artikel 50 väl har utlösts kommer det att vara den brittiska regeringen under press för att få en bra affär, inte EU 27."

Eftersom de franska och tyska valen utesluter seriösa förhandlingar fram till september, och Europaparlamentet får sex månader på sig att granska och rösta om avtalet, kommer den brittiska regeringen i realiteten att ha mindre än ett år på sig att förhandla fram den viktigaste, komplexa och svåraste förhandlingen Storbritannien har mötts sedan andra världskriget.

Dance säger att Storbritannien inte bör underskatta den höga nivån av konsensus bland europeiska ledare, parlamentsledamöter från de viktigaste politiska grupperna och affärsmän över hela Europa, inklusive den tyska bilindustrin. För dem är den ekonomiska kostnaden för Storbritanniens utträde ett nödvändigt pris att betala för stabiliteten i Europeiska unionen och den inre marknaden.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend