#Google ban - #Huawei kommer fortsätta att bygga ett säkert och hållbart mjukvaruekosystem

| Kan 20, 2019

Begränsningar som läggs på Huaweis åtkomst till Android-operativsystemet kommer att skjuta en lång skugga över tisdagens lansering av det kinesiska företags senaste telefoner. Företaget har bjudit in press från hela världen till London för att bevittna avslöjandet av sina Honor 20-serien smartphones. Enheterna kommer fortfarande att erbjuda hela Android-upplevelsen - inklusive användning av Googles egen appbutik.

Men om inte en konflikt med den amerikanska regeringen är löst, kommer framtida lanseringar att ge en mycket mer begränsad erfarenhet - förutsatt att Huawei bestämmer sig för att köra dem från Android.

Abraham Liu, ordförande för Huaweis EU-kontor, försvarade företaget att säga

Abraham Liu, ordförande för Huaweis EU-kontor

"Huawei har gjort betydande bidrag till utvecklingen och tillväxten av Android runt om i världen. Som en av Android: s viktigaste globala partner har vi arbetat nära med sin open source-plattform för att utveckla ett ekosystem som har gynnat både användare och branschen.

Huawei kommer fortsätta att tillhandahålla säkerhetsuppdateringar och eftermarknadstjänster till alla befintliga Huawei och ära smarttelefon och tabletter, som täcker de som har sålts och som fortfarande finns i lager globalt.

Vi kommer att fortsätta bygga ett säkert och hållbart mjukvaruekosystem för att ge den bästa upplevelsen för alla användare globalt. "

Abraham Liu talade om förordningen som begränsar försäljningen av Huawei-teknik till amerikanska kunder

"Huawei är den oöverträffade ledaren i 5G. Vi är redo och villiga att engagera oss med den amerikanska regeringen och komma med effektiva åtgärder för att säkerställa produktsäkerhet. Att begränsa Huawei från att göra affärer i USA kommer inte att göra USA säkrare eller starkare. I stället kommer detta bara att begränsa USA till underlägsna ännu dyrare alternativ, vilket gör att USA släpar efter i 5G-utplaceringen och så småningom skadar de amerikanska företagens och konsumenternas intressen. Dessutom kommer orimliga begränsningar att bryta mot Huaweis rättigheter och väcka andra allvarliga rättsliga frågor.

Lägga till Huawei i Entity-listan som skulle begränsa vår förmåga att skaffa oss i USA

Huawei är emot beslutet från handelsdepartementets presidium för industri och säkerhet (BIS).

Det här beslutet är i inget intresse. Det kommer att göra betydande ekonomisk skada för de amerikanska företagen som Huawei gör affärer, påverka tiotusentals amerikanska jobb och störa det nuvarande samarbetet och det ömsesidiga förtroendet som finns på den globala försörjningskedjan.

Huawei kommer att söka omedelbara åtgärder och finna en lösning på denna fråga. Vi ska också proaktivt sträva efter att mildra effekterna av denna incident.

Kommentarer

Facebook kommentarer

Kategori: Okategoriserad

Kommentarer är stängda.