Anslut dig till vårt nätverk!

Okategoriserad

Bütikofer säger att Kina har räknat fel

publicerade

on

Som svar på beslutet från EU: s utrikesministrar i morse (22 mars) mot sanktioner mot fyra kinesiska medborgare och en enhet kopplad till förföljelsen av Uyghur-minoriteten i Xiangjiang-provinsen, har Kina meddelat vedergällningssanktioner för tio individer och fyra enheter. En av de listade är Reinhard Bütikofer MEP, ordförande för Europaparlamentets Kina-delegation. EU-Reporter talade med Bütikofer om sanktionerna och vad de skulle betyda för Europa. 

"Tja, det kom överraskande att Kina gick så långt i sin reaktion på våra mänskliga rättighetssanktioner", säger Bütikofer. ”[EU] sanktionerade fyra individer och en enhet för grymma brott mot de mänskliga rättigheterna och de svarade på sanktioner mot tio individer och fyra enheter eftersom EU kritiserade brott mot mänskliga rättigheter. När man tittar på de människor de attackerar är det fem ledamöter i Europaparlamentet från de fyra stora politiska grupperna, nationella parlamentariker, uppskattade tankesmedjor, hela Europaparlamentets underkommitté för mänskliga rättigheter och politiska och säkerhetskommittén för Europeiska rådet. Så de signalerar att om du kritiserar kränkningar av de mänskliga rättigheterna i Kina, kommer vi att gå emot dina institutioner. ” I stället för att skrämma Europeiska unionen säger Bütikofer att Kina har räknat fel och att de troligen har galvaniserat offentligt stöd för EU: s åtgärder. 

Europeiska unionen har sagt att de vill ha ett strategiskt partnerskap med Kina, samtidigt som de erkänner att det är en systemrival. Vi frågade Bütikofer om detta tillvägagångssätt fortfarande skulle gälla.  

Annons

”Nej, jag tror inte det. Det strategiska partnerskapet, som var för tio år sedan, har fallit vid sidan av vägen. Idag säger vi att Kina är en systemrival. Det är också en konkurrent. Medan vi vill samarbeta med Kina vägrar Kina att samarbeta. ”

Frågade om det nyligen överenskomna China Comprehensive Agreement on Investment (CAI)

Bütikofer säger att det är för tidigt att bedöma, men att det var osannolikt att det skulle godkännas av Europaparlamentet utan att sanktionerna avlägsnades. 

Vid vidare samarbete sa han att det fortfarande finns mycket som parlamentet kan göra - utan att vänta på National People's Congress: ”Titta, vi säger inte att vi inte vill prata med Kina. Vi säger inte att vi vill bryta förhållandet. Vi säger inte att vi vill undvika samarbete. Det är bara tvärtom, men det vi inte kommer att acceptera är kinesiska regler, att de inte accepterar yttrandefrihet i sitt eget land är tillräckligt dåligt, att de nu vill att undertryckandet av yttrandefriheten i andra länder bara är helt oacceptabelt. Och det kommer inte att hända i denna Europeiska union. ”

Hälsa

PEPSICO Europe utökar hälsosammare snacks- och dryckeportföljer över hela Europa

publicerade

on

1 juli 2021 - PepsiCo Europe tillkännager idag (1 juli) en ambitiös ny plan för att lägga till fler valmöjligheter i sin mat- och dryckeportfölj i Europeiska unionens medlemsstater. Planen innefattar en serie åtaganden baserade på stränga vetenskapliga baserade näringsriktlinjer. Detta frivilliga åtagande kommer att överlämnas till Europeiska kommissionen som en del av dess uppförandekod för ansvarsfull affärs- och marknadsföringspraxis.

Dessa åtaganden bygger på framsteg PepsiCo har redan gjort globalt under det senaste decenniet för att minska tillsatt socker i drycker och natrium och mättat fett i livsmedel, införa mindre portioner och skapa alternativ för befintliga märken med förbättrade näringsprofiler, som Pepsi MAX, 7UP Free och Lay's Oven Baked. [1]

För sin dryckeportfölj i Europa, som inkluderar Pepsi-Cola, Lipton Ice Tea och 7UP, kommer PepsiCos nya löfte att minska den genomsnittliga nivån av tillsatta sockerarter i hela sin läskedryck med 25% till 2025 och 50% till 2030[2]. Över hela Europa har PepsiCo redan etablerat en stark sockerfri portfölj inom drycker, inklusive Pepsi MAX och 7UP Free. Sockerreduktionen har också en positiv klimatpåverkan. Företaget uppskattar att flyttning från full socker till sockerfria formuleringar minskar upp till en fjärdedel av växthusgasutsläppen från en dryck.

Annons

PepsiCo Europe vill också fortsätta sin resa för att diversifiera sin snacksportfölj för att inkludera hälsosammare alternativ och lära av sin framgång med att odla sockerfria drycker. Det syftar till att öka försäljningen av snacks klassificerade som B eller bättre i det allmänt använda Nutri-Score näringsmärkningssystemet[3] med mer än 10 gånger 2025. Detta kommer att göra hälsosammare snacks till den snabbast växande matkategorin under de närmaste fyra åren med en ambition att utöka detta till en portfölj på 1 miljard dollar till 2030.   

De nya målen kommer att uppnås genom omformulering av befintliga produkter, utvidgning av företagets befintliga varumärken, inklusive Lay's Oven Baked, till fler marknader och introduktion av nya mellanmålsserier som PopWorks, dess nyligen lanserade poppade majs chips.

PepsiCos spannmålsportfölj, som inkluderar Quaker Oats, erbjuder redan ett utbud av näringsrika produkter till EU-konsumenter med 70% av produkten[4] antingen näringsvärde A eller B.

PepsiCo Europes verkställande direktör Silviu Popovici sa: ”Konsumenterna vill ha hälsosammare och mer hållbara varumärken och de vill ha produkter som smakar bra. Under det senaste decenniet har vi omformulerat och lanserat nya produkter för att ge fler alternativ till konsumenterna. Som ett resultat i Europa idag är nästan var tredje dryck vi säljer sockerfri och vi tror att denna trend kommer att fortsätta växa över tiden. Med detta löfte kan vi använda vår erfarenhet av sockerreducering för att påskynda vår övergång till en hälsosammare snacksportfölj. ”

PepsiCo förstår att det är viktigt att marknadsföra sina produkter på ett ansvarsfullt sätt. Företaget har också anpassat sig till UNESDA (den europeiska sammanslutningen för läskedrycker) och World Federation of Adverters (EU Pledge) åtaganden om ingen marknadsföring eller reklam för barn under 13 år. Sedan 2006 har PepsiCo inte annonserat sina läskedrycker till under 12 år över Europa och det har tillämpat vetenskapligt baserade näringskriterier för att bestämma vilka livsmedelsprodukter det kan marknadsföra för under 12 år.

Denna nya plan är en del av PepsiCos ansträngningar att skapa ett mer hållbart livsmedelssystem och stödja EU: s ambitiösa Green Deal. I slutet av 2020 tillkännagav företaget sina planer på att minska användningen av jungfru plast genom att flytta till 100% återvunna plastflaskor för varumärket Pepsi över nio EU-marknader fram till 2022. PepsiCo har också intensifierat sina mål för att ta itu med klimatförändringarna och förbinder sig till nollnoll år 2040 och en minskning av växthusgasutsläppen (växthusgaser) med 40% fram till 2030, samtidigt som regenerativt jordbruk skalas över hela jordbruksavtrycket, vilket minskar växthusgaserna med 3 miljoner ton fram till 2030.

Om PepsiCo

PepsiCo-produkter åtnjuts av konsumenter mer än en miljard gånger om dagen i mer än 200 länder och territorier runt om i världen. PepsiCo genererade mer än 70 miljarder dollar i nettoomsättning 2020, driven av en kompletterande mat- och dryckeportfölj som inkluderar Frito-Lay, Gatorade, Pepsi-Cola, Quaker, Tropicana och SodaStream. PepsiCos produktportfölj innehåller ett brett utbud av trevliga livsmedel och drycker, inklusive 23 varumärken som genererar mer än 1 miljard dollar vardera i beräknad årlig detaljhandel. 


[1] Beräknat på detaljhandelsvärde

[2] Jämfört med baslinjen för 2019

[3] Nutri-Score är ett näringsmärke som utvärderar den övergripande näringskvaliteten hos maten baserat på en femfärgskodad skala som går från A till E.

[4] Beräknat med Quaker produktvolym.

Fortsätt läsa

Okategoriserad

Italiens 5-stjärna i oro som grundare lambasts före detta premiärminister Conte

publicerade

on

By

Italiens medstyrande 5-stjärniga rörelse kastades i oro på tisdagen efter att dess grundare Beppe Grillo sa att mannen var beredd att bli nästa ledare, tidigare premiärminister Giuseppe Conte (avbildad), var inte upp till jobbet, skriver Crispian Balmer, Reuters.

"Conte ... har varken politisk vision eller ledarskapsförmåga. Han har ingen erfarenhet av organisationer och ingen förmåga till innovation", skrev Grillo i en blogg som såg ut som att döma ex-premiärens ansträngningar att återuppliva den splittrade gruppen.

Conte gick med på att ta 5-stjärnans tyglar efter att hans koalitionsregering kollapsade i februari, men hans planer på att starta om det kämpande partiet har försenats av interna tvister, som delvis utlöstes av hans krav på att Grillo skulle avstå från kontrollen.

Annons

En alltmer upprörd Conte fastställde sina villkor för att ta ansvar på måndagen och sa att Grillo var tvungen att avgöra om han skulle vara en "generös far som låter sitt barn växa upp eller en mobbande far som förhindrar hans barns frigörelse".

Inom 24 timmar slog Grillo tillbaka och sa att Conte ville undergräva 5-stjärnans maverick, anti-system karaktär.

"Vi kan inte låta en rörelse som är född för att sprida direkt och deltagande demokrati förvandlas till ett enmansparti som styrs av en stadga från XNUMX-talet", skrev han.

Det fanns inget omedelbart svar från Conte, som var lite känd advokat utan partitillhörighet när han plockades från dunkelhet för att bli chef för en koalitionsregering efter ofullständiga val 2018.

Han förblev ansvarig när 5-stjärniga bytte koalitionspartner året efter och blev en av Italiens mest populära ledare när hans förtroende växte.

Många 5-stjärniga parlamentariker hade hoppats att denna popularitet skulle hjälpa sitt eget parti att studsa tillbaka i omröstningarna.

Gruppen besegrade alla sina rivaler under 2018 och tog 32% av rösterna, men sedan dess har dess image undergrävts av politiska vändningar och intern stridighet och den röstar nu på cirka 16%, vilket gör det till Italiens fjärde största parti.

Conte hade sagt att han ville ge den tidigare anti-etableringsproteströrelsen ett mer traditionellt, måttligt ansikte som en del av hans ansträngningar att bilda en stabil allians med demokratiska partiets mitt-vänstra parti. Läs mer.

Grillo, en frispråkig komiker, oroade sig för att Conte ville förvandla sin grupp till ett traditionellt parti, befolkat av snygga, professionella politiker.

Fortsätt läsa

Brexit

EU accepterar Förenade kungarikets begäran om en tre månaders förlängning av kyld kött

publicerade

on

EU: s medordförande för den gemensamma kommittén, vice ordförande Maroš Šefčovič

I eftermiddags (30 juni) tillkännagav Europeiska kommissionen att de skulle bevilja Förenade kungariket ytterligare en tre månader lång frist som den begärde att genomföra bestämmelserna om kylt kött i Nordirlandprotokollet. Vice president Maroš Šefčovič meddelade också att EU skulle anpassa sin lag för att underlätta handeln med läkemedel tillsammans med andra eftergifter.

Kommissionen sade att dess åtgärdspaket skulle ta upp några av de mest pressande frågorna i samband med genomförandet av protokollet om Irland och Nordirland.

EU: s medordförande för den gemensamma kommittén, vice ordförande Maroš Šefčovič, sade: ”Vårt arbete handlar om att säkerställa att de hårt förtjänade vinsterna från långfredagsavtalet (Belfast) - fred och stabilitet i Nordirland - skyddas, samtidigt som man undviker en hård gräns på ön Irland och bibehålla integriteten för EU: s inre marknad. Därför har vi inte sparat några ansträngningar för att försöka mildra några av de utmaningar som har uppstått i genomförandet av protokollet. ”

Annons

Kommissionen har lagt fram lösningar på ett antal områden, bland annat för fortsatt leverans av läkemedel, bestämmelser om ledarhundar samt ett beslut som avstår från behovet av att visa ett försäkringsgrönt kort, vilket är särskilt fördelaktigt för bilister som passerar gränsen i Nordirland.

Den brittiska förhandlaren Lord Frost sa: ”Vi är glada att vi har kunnat komma överens om en förnuftig förlängning av kylt kött som flyttar från Storbritannien till Nordirland - ett som inte kräver regler i resten av Storbritannien för att anpassa sig till framtida förändringar i EU livsmedelsregler.

 ”Detta är ett positivt första steg men vi måste fortfarande komma överens om en permanent lösning. Frågan om kylt kött är bara ett av ett mycket stort antal problem med protokollets funktion för närvarande, och lösningar måste hittas med EU för att säkerställa att det lever upp till sina ursprungliga mål: att skydda Belfast-avtalet (långfredagen) , skydda Nordirlands plats i Storbritannien och skydda EU: s inre marknad för varor. ”

EU sa att den tillfälliga lösningen på kylt kött är föremål för strikta villkor. Till exempel måste de köttprodukter som är föremål för det kanaliseringsförfarande som avses i Förenade kungarikets ensidiga deklaration vara under kontroll av de behöriga myndigheterna i Nordirland i alla skeden av detta förfarande. Dessa köttprodukter måste åtföljas av officiella hälsointyg utfärdade av de brittiska behöriga myndigheterna, kan endast säljas till slutkonsumenter i stormarknader i Nordirland och måste förpackas och märkas i enlighet därmed. EU betonade också vikten av att säkerställa att gränskontrollposterna i Nordirland har nödvändig infrastruktur och resurser för att kunna utföra alla de kontroller som krävs enligt EU: s officiella kontrollförordning.

Fortsätt läsa
Annons
Annons
Annons

trend