Anslut dig till vårt nätverk!

Okategoriserad

113 USA: s och EU-organisationer uppmanar EU och USA att upphäva vederläggningstullar på produkter som inte är relaterade till transatlantiska handelstvister

DELA MED SIG:

publicerade

on

Före det kommande toppmötet mellan EU och USA i Bryssel upprepar de undertecknade 113 organisationerna vår begäran om permanent avlägsnande av tullar på sektorer som inte är relaterade till de pågående transatlantiska handelstvisterna. Det transatlantiska förhållandet är av enorm ekonomisk betydelse för våra sektorer och spiritsEUROPE är angelägen om att se det skyddat och vårdat. spiritsEUROPE välkomnar de positiva åtgärderna för att dekalera tvisterna under de senaste månaderna och hoppas att båda sidor kan bygga på denna positiva drivkraft för att säkerställa permanent avlägsnande av repressiva tullar på våra produkter.

"Vi uppmuntras av beslutet att tillfälligt avbryta tariffer som införts i samband med Världshandelsorganisationens Airbus-Boeing-tvister och av de pågående USA- och EU-ansträngningarna för att lösa tvisten innan upphävandet upphör. Vår starka önskan är att se ett avtal före 11 Juli för att permanent ta bort dessa tariffer. Men förutsägbarhet är viktigt för företag på båda sidor av Atlanten. Våra sektorer begär därför ett förhandsmeddelande om att tarifferna inte kommer att återvända, även om det behövs ytterligare tid att förhandla, för att redovisa för leveranstider mellan EU och USA.

"Vi uppmuntras också av det nyligen publicerade gemensamma uttalandet mellan USA och EU om att ta itu med överflödig stål- och aluminiumöverskott och berömmer EU: s beslut att skjuta upp den andra delen av ombalanseringstariffer till den 1 december. Medan denna sexmånadersresa ger berörda sektorer försäkran , vi uppmanar båda parter att säkerställa ett avtal före tidsfristen i december för att permanent ta bort befintliga tullar och inte införa nya tullar. Faktum är att produkter inom en rad sektorer fortfarande står inför destruktiva tullar som skadar konkurrenskraften och negativt påverkar tillverkare, producenter, jordbrukare och logistikleverantörer och många andra på båda sidor om Atlanten.

Annons

"Vi hoppas att den senaste tidens positiva fart i båda tvisterna kommer att leda till permanent avlägsnande av tullar på orelaterade sektorer och ett avtal om att inte införa nya tullar i dessa transatlantiska tvister. Vi uppmanar våra ledare att intensifiera förhandlingarna för att säkerställa att detta sker utan dröjsmål. Att ta bort tullar på icke-närstående sektorer är viktigt för att skapa nödvändig säkerhet och stabilitet för att växa den transatlantiska ekonomin när den återhämtar sig från COVID-19-pandemin. Att säkra ett permanent avlägsnande av tullarna på icke-närstående sektorer kommer också att göra det möjligt för båda parter att etablera en positiv transatlantisk handel agenda och fokusera på gemensamma intresseområden. "

Förteckning över signatörer

ACEM - Europeiska föreningen för motorcykeltillverkare

Jordbrukstransportförening

AIJN - European Fruit Juices Association

American Apparel & Footwear Association

American Bakers Association

Amerikanska dryckelicensinnehavare

American Chemistry Council

American Craft Spirits Association

American Cranberry Growers Association

American Destilled Spirits Alliance

American Distilling Institute

American Farm Bureau Federation

American Peanut Council

American Single Malt Whisky Commission

American Soybean Association

American Sweet Potato Marketing Institute

APPLiA - Hushållsapparater Europa

Arizona Craft Distillers Guild

Distributörer av associerad utrustning

Atlantic Seaboard Wine Association

BNIC - Bureau National Interprofessionnel du Cognac

Kalifornien Artisanal Distillers Guild

CAOBISCO - Choklad, kex och konfektyr i Europa

Cape Cod Cranberry Growers 'Association

CECE - Kommittén för europeisk byggutrustning

CECIMO - European Association of the Machine Tool Industries

CEEV - Comité Européen des Entreprises Vin

CEFIC - Europeiska kemiska industrirådet

CEMA - European Agricultural Machinery Industry Association

VD - Comité Européen de l'Outillage

Cheese Importers Association of America

CLITRAVI - Liaison Center for the Meat Processing Industry in the European Union

COCERAL - Europeiska föreningen för handel med spannmål, oljeväxter, bönor, olivolja, oljor och fetter, djurfoder och agroförsörjning

Colorado Distillers Guild

Connecticut Spirits Trail

Corn Refiners Association

Cranberry Institute

CRN - Council for Responsible Nutrition

Destillerade Spirits Council of the United States

Distillers Association of North Carolina

Drycker Irland

ECCIA - Europans allians för kulturella och kreativa industrier

ECF - European Coffee Federation

EDA - European Dairy Association

EFFA - European Flavor Association

EPTA - European Power Tools Association

Espirituosos España - Federación Española de Espirituosos

EUCOLAIT - European Association of Dairy Trade

EURATEX - Europeiska kläd- och textilförbundet

EUROMAT - European Gaming and Amusement Federation

Europeiska båtindustrin

Jordbrukare för fri handel

FEC - Federationen av europeiska tillverkare av köksredskap och bestick

FEMA - Flavor & Extract Manufacturers Association of the United States

FEVS - Fédération des Exportateurs de Vins & Spiritueux de France

Florida Citrus ömsesidigt

Florida Citrus Packers

Florida Craft Spirits Association

Livsmedelsexport-nordöstra

Freshfel Europe - European Fresh Produce Association

FRUCOM - Europeiska federationen för handel med torkad frukt, ätliga nötter, bearbetad frukt och grönsaker och bearbetade fiskeriprodukter

Idaho Distillers Association

Illinois Craft Distillers Association

Oberoende restaurangkoalition

Intergraf - Europeiska federationen för tryckt och digital kommunikation

Iowa Distillers Alliance

Kentucky Distillers 'Association

Louisiana Distillers Guild

Maryland Distillers Guild

Michigan Craft Distillers Association

Montana Distillers Guild

Napa Valley Vintners

National Association of Beverage Importers

National Association of State Departements of Agriculture

National Association of Wine Retailers

National Council of Chain Restaurants

National Fisheries Institute

National Grain and Feed Association

National Restaurant Association

National Retail Federation

NCA - National Confectioners Association

New Hampshire Distillers Guild

New Jersey Craft Distillers Guild

New York State Distillers Guild

NMMA - National Marine Manufacturers Association

Nordamerikanska transportföreningar

NY Wine Industry Association

Ohio Distiller's Guild

Oregon Distillers Guild

Oregon Wine Council

Pennsylvania Distillers Guild

Personal Care Products Council

PROFEL - European Association of Fruit and Vegetable Processing Industries

South Carolina Craft Distillers Guild

spiritsEUROPE

Tennessee Distillers Guild

Texas Destilled Spirits Association

Maryland Wineries Association

USA: s KORNRÅD

US Wine Trade Alliance

United States Bartenders 'Guild

United States Sweet Potato Council

USA ris

USMMA - United States Motorcycle Manufacturers Association

Virginia Distillers Association

Washington Wine Institute

West Coast Seafood Processors Association

Willamette Valley Wineries Association

Vin & sprit Grossister i Amerika

Vin- och spritföretagare

Vininstitut

WineAmerica

Wisconsin State Cranberry Association

Hälsa

PEPSICO Europe utökar hälsosammare snacks- och dryckeportföljer över hela Europa

publicerade

on

1 juli 2021 - PepsiCo Europe tillkännager idag (1 juli) en ambitiös ny plan för att lägga till fler valmöjligheter i sin mat- och dryckeportfölj i Europeiska unionens medlemsstater. Planen innefattar en serie åtaganden baserade på stränga vetenskapliga baserade näringsriktlinjer. Detta frivilliga åtagande kommer att överlämnas till Europeiska kommissionen som en del av dess uppförandekod för ansvarsfull affärs- och marknadsföringspraxis.

Dessa åtaganden bygger på framsteg PepsiCo har redan gjort globalt under det senaste decenniet för att minska tillsatt socker i drycker och natrium och mättat fett i livsmedel, införa mindre portioner och skapa alternativ för befintliga märken med förbättrade näringsprofiler, som Pepsi MAX, 7UP Free och Lay's Oven Baked. [1]

För sin dryckeportfölj i Europa, som inkluderar Pepsi-Cola, Lipton Ice Tea och 7UP, kommer PepsiCos nya löfte att minska den genomsnittliga nivån av tillsatta sockerarter i hela sin läskedryck med 25% till 2025 och 50% till 2030[2]. Över hela Europa har PepsiCo redan etablerat en stark sockerfri portfölj inom drycker, inklusive Pepsi MAX och 7UP Free. Sockerreduktionen har också en positiv klimatpåverkan. Företaget uppskattar att flyttning från full socker till sockerfria formuleringar minskar upp till en fjärdedel av växthusgasutsläppen från en dryck.

Annons

PepsiCo Europe vill också fortsätta sin resa för att diversifiera sin snacksportfölj för att inkludera hälsosammare alternativ och lära av sin framgång med att odla sockerfria drycker. Det syftar till att öka försäljningen av snacks klassificerade som B eller bättre i det allmänt använda Nutri-Score näringsmärkningssystemet[3] med mer än 10 gånger 2025. Detta kommer att göra hälsosammare snacks till den snabbast växande matkategorin under de närmaste fyra åren med en ambition att utöka detta till en portfölj på 1 miljard dollar till 2030.   

De nya målen kommer att uppnås genom omformulering av befintliga produkter, utvidgning av företagets befintliga varumärken, inklusive Lay's Oven Baked, till fler marknader och introduktion av nya mellanmålsserier som PopWorks, dess nyligen lanserade poppade majs chips.

PepsiCos spannmålsportfölj, som inkluderar Quaker Oats, erbjuder redan ett utbud av näringsrika produkter till EU-konsumenter med 70% av produkten[4] antingen näringsvärde A eller B.

PepsiCo Europes verkställande direktör Silviu Popovici sa: ”Konsumenterna vill ha hälsosammare och mer hållbara varumärken och de vill ha produkter som smakar bra. Under det senaste decenniet har vi omformulerat och lanserat nya produkter för att ge fler alternativ till konsumenterna. Som ett resultat i Europa idag är nästan var tredje dryck vi säljer sockerfri och vi tror att denna trend kommer att fortsätta växa över tiden. Med detta löfte kan vi använda vår erfarenhet av sockerreducering för att påskynda vår övergång till en hälsosammare snacksportfölj. ”

PepsiCo förstår att det är viktigt att marknadsföra sina produkter på ett ansvarsfullt sätt. Företaget har också anpassat sig till UNESDA (den europeiska sammanslutningen för läskedrycker) och World Federation of Adverters (EU Pledge) åtaganden om ingen marknadsföring eller reklam för barn under 13 år. Sedan 2006 har PepsiCo inte annonserat sina läskedrycker till under 12 år över Europa och det har tillämpat vetenskapligt baserade näringskriterier för att bestämma vilka livsmedelsprodukter det kan marknadsföra för under 12 år.

Denna nya plan är en del av PepsiCos ansträngningar att skapa ett mer hållbart livsmedelssystem och stödja EU: s ambitiösa Green Deal. I slutet av 2020 tillkännagav företaget sina planer på att minska användningen av jungfru plast genom att flytta till 100% återvunna plastflaskor för varumärket Pepsi över nio EU-marknader fram till 2022. PepsiCo har också intensifierat sina mål för att ta itu med klimatförändringarna och förbinder sig till nollnoll år 2040 och en minskning av växthusgasutsläppen (växthusgaser) med 40% fram till 2030, samtidigt som regenerativt jordbruk skalas över hela jordbruksavtrycket, vilket minskar växthusgaserna med 3 miljoner ton fram till 2030.

Om PepsiCo

PepsiCo-produkter åtnjuts av konsumenter mer än en miljard gånger om dagen i mer än 200 länder och territorier runt om i världen. PepsiCo genererade mer än 70 miljarder dollar i nettoomsättning 2020, driven av en kompletterande mat- och dryckeportfölj som inkluderar Frito-Lay, Gatorade, Pepsi-Cola, Quaker, Tropicana och SodaStream. PepsiCos produktportfölj innehåller ett brett utbud av trevliga livsmedel och drycker, inklusive 23 varumärken som genererar mer än 1 miljard dollar vardera i beräknad årlig detaljhandel. 


[1] Beräknat på detaljhandelsvärde

[2] Jämfört med baslinjen för 2019

[3] Nutri-Score är ett näringsmärke som utvärderar den övergripande näringskvaliteten hos maten baserat på en femfärgskodad skala som går från A till E.

[4] Beräknat med Quaker produktvolym.

Fortsätt läsa

Okategoriserad

Italiens 5-stjärna i oro som grundare lambasts före detta premiärminister Conte

publicerade

on

By

Italiens medstyrande 5-stjärniga rörelse kastades i oro på tisdagen efter att dess grundare Beppe Grillo sa att mannen var beredd att bli nästa ledare, tidigare premiärminister Giuseppe Conte (avbildad), var inte upp till jobbet, skriver Crispian Balmer, Reuters.

"Conte ... har varken politisk vision eller ledarskapsförmåga. Han har ingen erfarenhet av organisationer och ingen förmåga till innovation", skrev Grillo i en blogg som såg ut som att döma ex-premiärens ansträngningar att återuppliva den splittrade gruppen.

Conte gick med på att ta 5-stjärnans tyglar efter att hans koalitionsregering kollapsade i februari, men hans planer på att starta om det kämpande partiet har försenats av interna tvister, som delvis utlöstes av hans krav på att Grillo skulle avstå från kontrollen.

Annons

En alltmer upprörd Conte fastställde sina villkor för att ta ansvar på måndagen och sa att Grillo var tvungen att avgöra om han skulle vara en "generös far som låter sitt barn växa upp eller en mobbande far som förhindrar hans barns frigörelse".

Inom 24 timmar slog Grillo tillbaka och sa att Conte ville undergräva 5-stjärnans maverick, anti-system karaktär.

"Vi kan inte låta en rörelse som är född för att sprida direkt och deltagande demokrati förvandlas till ett enmansparti som styrs av en stadga från XNUMX-talet", skrev han.

Det fanns inget omedelbart svar från Conte, som var lite känd advokat utan partitillhörighet när han plockades från dunkelhet för att bli chef för en koalitionsregering efter ofullständiga val 2018.

Han förblev ansvarig när 5-stjärniga bytte koalitionspartner året efter och blev en av Italiens mest populära ledare när hans förtroende växte.

Många 5-stjärniga parlamentariker hade hoppats att denna popularitet skulle hjälpa sitt eget parti att studsa tillbaka i omröstningarna.

Gruppen besegrade alla sina rivaler under 2018 och tog 32% av rösterna, men sedan dess har dess image undergrävts av politiska vändningar och intern stridighet och den röstar nu på cirka 16%, vilket gör det till Italiens fjärde största parti.

Conte hade sagt att han ville ge den tidigare anti-etableringsproteströrelsen ett mer traditionellt, måttligt ansikte som en del av hans ansträngningar att bilda en stabil allians med demokratiska partiets mitt-vänstra parti. Läs mer.

Grillo, en frispråkig komiker, oroade sig för att Conte ville förvandla sin grupp till ett traditionellt parti, befolkat av snygga, professionella politiker.

Fortsätt läsa

Brexit

EU accepterar Förenade kungarikets begäran om en tre månaders förlängning av kyld kött

publicerade

on

EU: s medordförande för den gemensamma kommittén, vice ordförande Maroš Šefčovič

I eftermiddags (30 juni) tillkännagav Europeiska kommissionen att de skulle bevilja Förenade kungariket ytterligare en tre månader lång frist som den begärde att genomföra bestämmelserna om kylt kött i Nordirlandprotokollet. Vice president Maroš Šefčovič meddelade också att EU skulle anpassa sin lag för att underlätta handeln med läkemedel tillsammans med andra eftergifter.

Kommissionen sade att dess åtgärdspaket skulle ta upp några av de mest pressande frågorna i samband med genomförandet av protokollet om Irland och Nordirland.

EU: s medordförande för den gemensamma kommittén, vice ordförande Maroš Šefčovič, sade: ”Vårt arbete handlar om att säkerställa att de hårt förtjänade vinsterna från långfredagsavtalet (Belfast) - fred och stabilitet i Nordirland - skyddas, samtidigt som man undviker en hård gräns på ön Irland och bibehålla integriteten för EU: s inre marknad. Därför har vi inte sparat några ansträngningar för att försöka mildra några av de utmaningar som har uppstått i genomförandet av protokollet. ”

Annons

Kommissionen har lagt fram lösningar på ett antal områden, bland annat för fortsatt leverans av läkemedel, bestämmelser om ledarhundar samt ett beslut som avstår från behovet av att visa ett försäkringsgrönt kort, vilket är särskilt fördelaktigt för bilister som passerar gränsen i Nordirland.

Den brittiska förhandlaren Lord Frost sa: ”Vi är glada att vi har kunnat komma överens om en förnuftig förlängning av kylt kött som flyttar från Storbritannien till Nordirland - ett som inte kräver regler i resten av Storbritannien för att anpassa sig till framtida förändringar i EU livsmedelsregler.

 ”Detta är ett positivt första steg men vi måste fortfarande komma överens om en permanent lösning. Frågan om kylt kött är bara ett av ett mycket stort antal problem med protokollets funktion för närvarande, och lösningar måste hittas med EU för att säkerställa att det lever upp till sina ursprungliga mål: att skydda Belfast-avtalet (långfredagen) , skydda Nordirlands plats i Storbritannien och skydda EU: s inre marknad för varor. ”

EU sa att den tillfälliga lösningen på kylt kött är föremål för strikta villkor. Till exempel måste de köttprodukter som är föremål för det kanaliseringsförfarande som avses i Förenade kungarikets ensidiga deklaration vara under kontroll av de behöriga myndigheterna i Nordirland i alla skeden av detta förfarande. Dessa köttprodukter måste åtföljas av officiella hälsointyg utfärdade av de brittiska behöriga myndigheterna, kan endast säljas till slutkonsumenter i stormarknader i Nordirland och måste förpackas och märkas i enlighet därmed. EU betonade också vikten av att säkerställa att gränskontrollposterna i Nordirland har nödvändig infrastruktur och resurser för att kunna utföra alla de kontroller som krävs enligt EU: s officiella kontrollförordning.

Fortsätt läsa
Annons
Annons
Annons

trend