Anslut dig till vårt nätverk!

Okategoriserad

Italiens 5-stjärna i oro som grundare lambasts före detta premiärminister Conte

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Italiens medstyrande 5-stjärniga rörelse kastades i oro på tisdagen efter att dess grundare Beppe Grillo sa att mannen var beredd att bli nästa ledare, tidigare premiärminister Giuseppe Conte (avbildad), var inte upp till jobbet, skriver Crispian Balmer, Reuters.

"Conte ... har varken politisk vision eller ledarskapsförmåga. Han har ingen erfarenhet av organisationer och ingen förmåga till innovation", skrev Grillo i en blogg som såg ut som att döma ex-premiärens ansträngningar att återuppliva den splittrade gruppen.

Conte gick med på att ta 5-stjärnans tyglar efter att hans koalitionsregering kollapsade i februari, men hans planer på att starta om det kämpande partiet har försenats av interna tvister, som delvis utlöstes av hans krav på att Grillo skulle avstå från kontrollen.

Annons

En alltmer upprörd Conte fastställde sina villkor för att ta ansvar på måndagen och sa att Grillo var tvungen att avgöra om han skulle vara en "generös far som låter sitt barn växa upp eller en mobbande far som förhindrar hans barns frigörelse".

Inom 24 timmar slog Grillo tillbaka och sa att Conte ville undergräva 5-stjärnans maverick, anti-system karaktär.

"Vi kan inte låta en rörelse som är född för att sprida direkt och deltagande demokrati förvandlas till ett enmansparti som styrs av en stadga från XNUMX-talet", skrev han.

Annons

Det fanns inget omedelbart svar från Conte, som var lite känd advokat utan partitillhörighet när han plockades från dunkelhet för att bli chef för en koalitionsregering efter ofullständiga val 2018.

Han förblev ansvarig när 5-stjärniga bytte koalitionspartner året efter och blev en av Italiens mest populära ledare när hans förtroende växte.

Många 5-stjärniga parlamentariker hade hoppats att denna popularitet skulle hjälpa sitt eget parti att studsa tillbaka i omröstningarna.

Gruppen besegrade alla sina rivaler under 2018 och tog 32% av rösterna, men sedan dess har dess image undergrävts av politiska vändningar och intern stridighet och den röstar nu på cirka 16%, vilket gör det till Italiens fjärde största parti.

Conte hade sagt att han ville ge den tidigare anti-etableringsproteströrelsen ett mer traditionellt, måttligt ansikte som en del av hans ansträngningar att bilda en stabil allians med demokratiska partiets mitt-vänstra parti. Läs mer.

Grillo, en frispråkig komiker, oroade sig för att Conte ville förvandla sin grupp till ett traditionellt parti, befolkat av snygga, professionella politiker.

Politik

Vecka framåt: South Pacific till New York, New York

publicerade

on

Journalister klagade över en skara presskonferenser och genomgångar trängdes in på en enda dag förra veckan - för övrigt ägde rum samma dag som de trängde sig vidare till TGV och återvände till Bryssel från Strasbourg -plenumet. Detta var ovanpå kommissionens ordförande von der Leyens tal om EU -läget till Europaparlamentet föregående dag (15 september). 

Nästa vecka lovar att bli en mer lugn affär med parlamentariker som drar iväg på delegationsarbete, eller till deras valkretsar, och HRVP, EU -kommissionen och rådets presidenter dyker upp till New York för FN: s generalförsamling. Tidpunkten kommer när "väst" - USA, Nato och EU - förbindelserna är i oordning.

Den snabba utgången från Afghanistan och förra veckans beslut från Australien att utan förvarning upphäva ett avtal med Frankrike om ubåtar, till förmån för en överenskommelse med USA och Storbritannien, innebär att spänningarna går högt, medan Frankrike till och med tar det extraordinära steget att återkalla ambassadörer från Australien och USA, samt att ställa in en gala för att markera slaget vid Virginia Capes 1781 när den franska marinen hjälpte USA att leverera ett avgörande slag mot den brittiska Royal Navy. Så mycket för Macron/Biden -bromansen vid G7 i Cornwall.

Annons

Resultaten av ännu ett riggat ryskt val kommer att dyka upp i veckan, men alla ögon kommer att riktas mot nästa helgs tyska val (26 september). Angela Merkel slutar slutligen efter 16 år som tysk förbundskansler; vissa är mycket kritiska till hennes regeringstid, men för de flesta - inklusive en hög andel av den tyska befolkningen - är hon en lugnande figur som höll huvudet när resten av världen tappade sitt. 

De goda folket i Deutsche Welle lade vänligt på tolkning till engelska under en av de 90 minuter långa debatterna mellan huvudkandidaterna för förbundskansler: Laschet (EPP), Scholz (S&D) och Baerbock (Green). Med tanke på Tysklands betydelse för resten av EU gav jag debatten hela 15 minuter innan jag bestämde mig för att jag inte orkar mer. Även om Scholz verkar göra det bra i mätningarna ser det väldigt ut som att någon form av koalition kommer att behövas, så ta ut din atlas över "Världens flaggor" och börja leta så långt bort som Jamaica, Kenya, Senegal - så att du vet vad alla vet om. 

Avgift

Annons

Valdis Dombrovskis, vice verkställande direktören som täcker handeln, kommer att meddela ett nytt generellt avtal om preferenser till utvecklingsländer på onsdagen (22 september).

Det förväntas att Borrell - trots till synes oändliga möten i NYC - också kommer att tillkännage ett EU: s strategiska tillvägagångssätt för att stödja nedrustning, demobilisering och återintegrering av ex -stridande. 

Rådet 

Det kommer att finnas informella råd om energi och transport (21-23 september), om konsumentfrågor (23 september) och ett råd för allmänna frågor på tisdag (21 september) som behandlar förslaget till dagordning för Europeiska rådet den 21-22 oktober. den nuvarande situationen när det gäller samordning av EU: s covid-19; Förbindelserna mellan EU och Storbritannien; utkastet till arbetsprogram för 2022; och konferensen om Europas framtid.

Parlamentet

För parlamentet kommer en delegation från kommittén för medborgerliga friheter att resa till Slovakien och Bulgarien för att titta på utvecklingen av mediefrihet och skydd av journalister samt respekt för rättsstatsprincipen. I Bratislava förväntas ledamöterna att träffa representanter från det civila samhället och högsta regeringstjänstemän. Ledamöterna kommer också att träffa familjen till den mördade journalisten Jan Kuciaks och hans partner Martina Kusnirova och en grupp journalister. I Sofia kommer Europaparlamentariker att träffa en grupp journalister. Båda besöken avslutas med en presskonferens (Bratislava - 21 september, Sofia - 23 september).

Utrikesutskottet kommer att besöka Danmark, Grönland och Island för att diskutera de olika aspekterna av arktisk politik med bland annat ministrar och parlamentsledamöter samt forskare och forskare som arbetar med EU-finansierade projekt.

Utskottskommittén för skydd av djur under transport (ANIT) kommer att resa till Bulgarien för att först och främst se de största svårigheterna som EU-länderna står inför när det gäller att tillämpa gällande regler om djurens välbefinnande, inklusive export av djur till länder utanför EU. De kommer att träffa jordbruksministern, några av Bulgariens veterinärsexperter, och besöka gränsen mellan Bulgarien och Turkiet.

Fortsätt läsa

Hälsa

PEPSICO Europe utökar hälsosammare snacks- och dryckeportföljer över hela Europa

publicerade

on

1 juli 2021 - PepsiCo Europe tillkännager idag (1 juli) en ambitiös ny plan för att lägga till fler valmöjligheter i sin mat- och dryckeportfölj i Europeiska unionens medlemsstater. Planen innefattar en serie åtaganden baserade på stränga vetenskapliga baserade näringsriktlinjer. Detta frivilliga åtagande kommer att överlämnas till Europeiska kommissionen som en del av dess uppförandekod för ansvarsfull affärs- och marknadsföringspraxis.

Dessa åtaganden bygger på framsteg PepsiCo har redan gjort globalt under det senaste decenniet för att minska tillsatt socker i drycker och natrium och mättat fett i livsmedel, införa mindre portioner och skapa alternativ för befintliga märken med förbättrade näringsprofiler, som Pepsi MAX, 7UP Free och Lay's Oven Baked. [1]

För sin dryckeportfölj i Europa, som inkluderar Pepsi-Cola, Lipton Ice Tea och 7UP, kommer PepsiCos nya löfte att minska den genomsnittliga nivån av tillsatta sockerarter i hela sin läskedryck med 25% till 2025 och 50% till 2030[2]. Över hela Europa har PepsiCo redan etablerat en stark sockerfri portfölj inom drycker, inklusive Pepsi MAX och 7UP Free. Sockerreduktionen har också en positiv klimatpåverkan. Företaget uppskattar att flyttning från full socker till sockerfria formuleringar minskar upp till en fjärdedel av växthusgasutsläppen från en dryck.

Annons

PepsiCo Europe vill också fortsätta sin resa för att diversifiera sin snacksportfölj för att inkludera hälsosammare alternativ och lära av sin framgång med att odla sockerfria drycker. Det syftar till att öka försäljningen av snacks klassificerade som B eller bättre i det allmänt använda Nutri-Score näringsmärkningssystemet[3] med mer än 10 gånger 2025. Detta kommer att göra hälsosammare snacks till den snabbast växande matkategorin under de närmaste fyra åren med en ambition att utöka detta till en portfölj på 1 miljard dollar till 2030.   

De nya målen kommer att uppnås genom omformulering av befintliga produkter, utvidgning av företagets befintliga varumärken, inklusive Lay's Oven Baked, till fler marknader och introduktion av nya mellanmålsserier som PopWorks, dess nyligen lanserade poppade majs chips.

PepsiCos spannmålsportfölj, som inkluderar Quaker Oats, erbjuder redan ett utbud av näringsrika produkter till EU-konsumenter med 70% av produkten[4] antingen näringsvärde A eller B.

Annons

PepsiCo Europes verkställande direktör Silviu Popovici sa: ”Konsumenterna vill ha hälsosammare och mer hållbara varumärken och de vill ha produkter som smakar bra. Under det senaste decenniet har vi omformulerat och lanserat nya produkter för att ge fler alternativ till konsumenterna. Som ett resultat i Europa idag är nästan var tredje dryck vi säljer sockerfri och vi tror att denna trend kommer att fortsätta växa över tiden. Med detta löfte kan vi använda vår erfarenhet av sockerreducering för att påskynda vår övergång till en hälsosammare snacksportfölj. ”

PepsiCo förstår att det är viktigt att marknadsföra sina produkter på ett ansvarsfullt sätt. Företaget har också anpassat sig till UNESDA (den europeiska sammanslutningen för läskedrycker) och World Federation of Adverters (EU Pledge) åtaganden om ingen marknadsföring eller reklam för barn under 13 år. Sedan 2006 har PepsiCo inte annonserat sina läskedrycker till under 12 år över Europa och det har tillämpat vetenskapligt baserade näringskriterier för att bestämma vilka livsmedelsprodukter det kan marknadsföra för under 12 år.

Denna nya plan är en del av PepsiCos ansträngningar att skapa ett mer hållbart livsmedelssystem och stödja EU: s ambitiösa Green Deal. I slutet av 2020 tillkännagav företaget sina planer på att minska användningen av jungfru plast genom att flytta till 100% återvunna plastflaskor för varumärket Pepsi över nio EU-marknader fram till 2022. PepsiCo har också intensifierat sina mål för att ta itu med klimatförändringarna och förbinder sig till nollnoll år 2040 och en minskning av växthusgasutsläppen (växthusgaser) med 40% fram till 2030, samtidigt som regenerativt jordbruk skalas över hela jordbruksavtrycket, vilket minskar växthusgaserna med 3 miljoner ton fram till 2030.

Om PepsiCo

PepsiCo-produkter åtnjuts av konsumenter mer än en miljard gånger om dagen i mer än 200 länder och territorier runt om i världen. PepsiCo genererade mer än 70 miljarder dollar i nettoomsättning 2020, driven av en kompletterande mat- och dryckeportfölj som inkluderar Frito-Lay, Gatorade, Pepsi-Cola, Quaker, Tropicana och SodaStream. PepsiCos produktportfölj innehåller ett brett utbud av trevliga livsmedel och drycker, inklusive 23 varumärken som genererar mer än 1 miljard dollar vardera i beräknad årlig detaljhandel. 


[1] Beräknat på detaljhandelsvärde

[2] Jämfört med baslinjen för 2019

[3] Nutri-Score är ett näringsmärke som utvärderar den övergripande näringskvaliteten hos maten baserat på en femfärgskodad skala som går från A till E.

[4] Beräknat med Quaker produktvolym.

Fortsätt läsa

Brexit

EU accepterar Förenade kungarikets begäran om en tre månaders förlängning av kyld kött

publicerade

on

EU: s medordförande för den gemensamma kommittén, vice ordförande Maroš Šefčovič

I eftermiddags (30 juni) tillkännagav Europeiska kommissionen att de skulle bevilja Förenade kungariket ytterligare en tre månader lång frist som den begärde att genomföra bestämmelserna om kylt kött i Nordirlandprotokollet. Vice president Maroš Šefčovič meddelade också att EU skulle anpassa sin lag för att underlätta handeln med läkemedel tillsammans med andra eftergifter.

Kommissionen sade att dess åtgärdspaket skulle ta upp några av de mest pressande frågorna i samband med genomförandet av protokollet om Irland och Nordirland.

EU: s medordförande för den gemensamma kommittén, vice ordförande Maroš Šefčovič, sade: ”Vårt arbete handlar om att säkerställa att de hårt förtjänade vinsterna från långfredagsavtalet (Belfast) - fred och stabilitet i Nordirland - skyddas, samtidigt som man undviker en hård gräns på ön Irland och bibehålla integriteten för EU: s inre marknad. Därför har vi inte sparat några ansträngningar för att försöka mildra några av de utmaningar som har uppstått i genomförandet av protokollet. ”

Annons

Kommissionen har lagt fram lösningar på ett antal områden, bland annat för fortsatt leverans av läkemedel, bestämmelser om ledarhundar samt ett beslut som avstår från behovet av att visa ett försäkringsgrönt kort, vilket är särskilt fördelaktigt för bilister som passerar gränsen i Nordirland.

Den brittiska förhandlaren Lord Frost sa: ”Vi är glada att vi har kunnat komma överens om en förnuftig förlängning av kylt kött som flyttar från Storbritannien till Nordirland - ett som inte kräver regler i resten av Storbritannien för att anpassa sig till framtida förändringar i EU livsmedelsregler.

Annons

 ”Detta är ett positivt första steg men vi måste fortfarande komma överens om en permanent lösning. Frågan om kylt kött är bara ett av ett mycket stort antal problem med protokollets funktion för närvarande, och lösningar måste hittas med EU för att säkerställa att det lever upp till sina ursprungliga mål: att skydda Belfast-avtalet (långfredagen) , skydda Nordirlands plats i Storbritannien och skydda EU: s inre marknad för varor. ”

EU sa att den tillfälliga lösningen på kylt kött är föremål för strikta villkor. Till exempel måste de köttprodukter som är föremål för det kanaliseringsförfarande som avses i Förenade kungarikets ensidiga deklaration vara under kontroll av de behöriga myndigheterna i Nordirland i alla skeden av detta förfarande. Dessa köttprodukter måste åtföljas av officiella hälsointyg utfärdade av de brittiska behöriga myndigheterna, kan endast säljas till slutkonsumenter i stormarknader i Nordirland och måste förpackas och märkas i enlighet därmed. EU betonade också vikten av att säkerställa att gränskontrollposterna i Nordirland har nödvändig infrastruktur och resurser för att kunna utföra alla de kontroller som krävs enligt EU: s officiella kontrollförordning.

Fortsätt läsa
Annons
Annons
Annons

trend