Anslut dig till vårt nätverk!

Hälsa

PEPSICO Europe utökar hälsosammare snacks- och dryckeportföljer över hela Europa

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

1 juli 2021 - PepsiCo Europe tillkännager idag (1 juli) en ambitiös ny plan för att lägga till fler valmöjligheter i sin mat- och dryckeportfölj i Europeiska unionens medlemsstater. Planen innefattar en serie åtaganden baserade på stränga vetenskapliga baserade näringsriktlinjer. Detta frivilliga åtagande kommer att överlämnas till Europeiska kommissionen som en del av dess uppförandekod för ansvarsfull affärs- och marknadsföringspraxis.

Dessa åtaganden bygger på framsteg PepsiCo har redan gjort globalt under det senaste decenniet för att minska tillsatt socker i drycker och natrium och mättat fett i livsmedel, införa mindre portioner och skapa alternativ för befintliga märken med förbättrade näringsprofiler, som Pepsi MAX, 7UP Free och Lay's Oven Baked. [1]

För sin dryckeportfölj i Europa, som inkluderar Pepsi-Cola, Lipton Ice Tea och 7UP, kommer PepsiCos nya löfte att minska den genomsnittliga nivån av tillsatta sockerarter i hela sin läskedryck med 25% till 2025 och 50% till 2030[2]. Över hela Europa har PepsiCo redan etablerat en stark sockerfri portfölj inom drycker, inklusive Pepsi MAX och 7UP Free. Sockerreduktionen har också en positiv klimatpåverkan. Företaget uppskattar att flyttning från full socker till sockerfria formuleringar minskar upp till en fjärdedel av växthusgasutsläppen från en dryck.

Annons

PepsiCo Europe vill också fortsätta sin resa för att diversifiera sin snacksportfölj för att inkludera hälsosammare alternativ och lära av sin framgång med att odla sockerfria drycker. Det syftar till att öka försäljningen av snacks klassificerade som B eller bättre i det allmänt använda Nutri-Score näringsmärkningssystemet[3] med mer än 10 gånger 2025. Detta kommer att göra hälsosammare snacks till den snabbast växande matkategorin under de närmaste fyra åren med en ambition att utöka detta till en portfölj på 1 miljard dollar till 2030.   

De nya målen kommer att uppnås genom omformulering av befintliga produkter, utvidgning av företagets befintliga varumärken, inklusive Lay's Oven Baked, till fler marknader och introduktion av nya mellanmålsserier som PopWorks, dess nyligen lanserade poppade majs chips.

PepsiCos spannmålsportfölj, som inkluderar Quaker Oats, erbjuder redan ett utbud av näringsrika produkter till EU-konsumenter med 70% av produkten[4] antingen näringsvärde A eller B.

Annons

PepsiCo Europes verkställande direktör Silviu Popovici sa: ”Konsumenterna vill ha hälsosammare och mer hållbara varumärken och de vill ha produkter som smakar bra. Under det senaste decenniet har vi omformulerat och lanserat nya produkter för att ge fler alternativ till konsumenterna. Som ett resultat i Europa idag är nästan var tredje dryck vi säljer sockerfri och vi tror att denna trend kommer att fortsätta växa över tiden. Med detta löfte kan vi använda vår erfarenhet av sockerreducering för att påskynda vår övergång till en hälsosammare snacksportfölj. ”

PepsiCo förstår att det är viktigt att marknadsföra sina produkter på ett ansvarsfullt sätt. Företaget har också anpassat sig till UNESDA (den europeiska sammanslutningen för läskedrycker) och World Federation of Adverters (EU Pledge) åtaganden om ingen marknadsföring eller reklam för barn under 13 år. Sedan 2006 har PepsiCo inte annonserat sina läskedrycker till under 12 år över Europa och det har tillämpat vetenskapligt baserade näringskriterier för att bestämma vilka livsmedelsprodukter det kan marknadsföra för under 12 år.

Denna nya plan är en del av PepsiCos ansträngningar att skapa ett mer hållbart livsmedelssystem och stödja EU: s ambitiösa Green Deal. I slutet av 2020 tillkännagav företaget sina planer på att minska användningen av jungfru plast genom att flytta till 100% återvunna plastflaskor för varumärket Pepsi över nio EU-marknader fram till 2022. PepsiCo har också intensifierat sina mål för att ta itu med klimatförändringarna och förbinder sig till nollnoll år 2040 och en minskning av växthusgasutsläppen (växthusgaser) med 40% fram till 2030, samtidigt som regenerativt jordbruk skalas över hela jordbruksavtrycket, vilket minskar växthusgaserna med 3 miljoner ton fram till 2030.

Om PepsiCo

PepsiCo-produkter åtnjuts av konsumenter mer än en miljard gånger om dagen i mer än 200 länder och territorier runt om i världen. PepsiCo genererade mer än 70 miljarder dollar i nettoomsättning 2020, driven av en kompletterande mat- och dryckeportfölj som inkluderar Frito-Lay, Gatorade, Pepsi-Cola, Quaker, Tropicana och SodaStream. PepsiCos produktportfölj innehåller ett brett utbud av trevliga livsmedel och drycker, inklusive 23 varumärken som genererar mer än 1 miljard dollar vardera i beräknad årlig detaljhandel. 


[1] Beräknat på detaljhandelsvärde

[2] Jämfört med baslinjen för 2019

[3] Nutri-Score är ett näringsmärke som utvärderar den övergripande näringskvaliteten hos maten baserat på en femfärgskodad skala som går från A till E.

[4] Beräknat med Quaker produktvolym.

coronavirus

SÄKER: Rapporten bekräftar instrumentets framgångar för att skydda jobb och inkomster

publicerade

on

Du har nu möjlighet Kommissionen har publicerat sin andra rapport om effekterna av SURE, instrumentet på 100 miljarder euro som är avsett att skydda jobb och inkomster som drabbats av COVID-19-pandemin.

Rapporten finner att SURE har lyckats dämpa de allvarliga socioekonomiska konsekvenserna av COVID-19-pandemin. Nationella arbetsmarknadsåtgärder som stöds av SURE beräknas ha minskat arbetslösheten med nästan 1.5 miljoner människor år 2020. SURE har bidragit till att effektivt bekämpa ökningen av arbetslösheten i de mottagande medlemsstaterna under krisen. Tack vare SURE och andra stödåtgärder har denna ökning av arbetslösheten visat sig vara betydligt mindre än under den globala finanskrisen, trots det mycket större fallet i BNP.

SÄKER är en avgörande del av EU: s övergripande strategi för att skydda medborgarna och mildra de negativa konsekvenserna av COVID-19-pandemin. Det ger ekonomiskt stöd i form av lån som beviljas på förmånliga villkor från EU till medlemsstaterna för att finansiera nationella korttidsarbetssystem, liknande åtgärder för att bevara arbetstillfällen och stödja inkomster-särskilt för egenföretagare och vissa hälsorelaterade åtgärder .

Annons

Totalt 94.3 miljarder euro i ekonomiskt bistånd har hittills godkänts till 19 medlemsstater, varav 89.6 miljarder euro har betalats ut. SÄKER kan fortfarande ge nästan 6 miljarder euro i ekonomiskt bistånd till medlemsstaterna av det totala kuvertet på 100 miljarder euro.

Viktigaste resultaten

Annons

SURE har stött cirka 31 miljoner människor 2020, varav 22.5 miljoner är anställda och 8.5 miljoner egenföretagare. Detta motsvarar mer än en fjärdedel av det totala antalet anställda i de 19 mottagarmedlemsstaterna.

Dessutom har cirka 2.5 miljoner företag som drabbats av COVID-19-pandemin gynnats av SURE, så att de kan behålla arbetare.

Med tanke på EU: s starka kreditvärdighet har mottagarmedlemsstaterna sparat uppskattningsvis 8.2 miljarder euro i räntebetalningar tack vare SURE.

Kommissionen tog in ytterligare 36 miljarder euro för tre emissioner sedan tidpunkten för utarbetandet av den första rapporten i mars 2021. Dessa emissioner var i stort sett övertecknade. Alla medel har samlats in som sociala obligationer, vilket ger investerare förtroende för att deras pengar går till ett socialt syfte och gör EU till världens största emittent av sociala obligationer.

Den 4 mars 2021 presenterade kommissionen en Rekommendation om effektivt aktivt stöd till sysselsättningen efter COVID-19-krisen (EASE). Den beskriver en strategisk strategi för att gradvis övergå mellan nödåtgärder som vidtagits för att bevara arbetstillfällen under pandemin och nya åtgärder som behövs för en jobbrik återhämtning. Med EASE främjar kommissionen skapande av arbetstillfällen och övergångar mellan jobb, inklusive mot den digitala och gröna sektorn, och uppmanar medlemsstaterna att använda tillgängliga EU-medel.

En ekonomi som fungerar för människor Executive Vice President Valdis Dombrovskis sa: ”SURE -systemet har bevisat sitt värde och fortsätter att uppfylla sitt syfte. Vi skapade det under en nödsituation för att stödja människors inkomster, skydda deras familjer och bevara deras försörjning när de behövde det som mest. Dess framgång kan mätas med siffrorna i dagens rapport som visar att SURE lyckades hålla många miljoner européer i ett jobb under den värsta krisen. Det har spelat en viktig roll i Europas övergripande svar, vilket vi också måste tacka nationella regeringar för. När vi lämnar pandemin bör vårt tillvägagångssätt gradvis fokusera på att främja kvalitetsarbete och skapa lättare jobb-till-jobb-övergångar genom utbildning och andra åtgärder. ”

Jobb- och socialrättskommissionär Nicolas Schmit sa: ”SURE -instrumentet har visat sig vara både innovativt och oumbärligt. Det är ett lysande exempel på ett Europa som skyddar och fungerar för människor. I rapporten som offentliggjordes i dag står det att finansiering tillgänglig för medlemsstaterna genom SURE hjälpte till att undvika att upp till 1.5 miljoner fler personer kommer in i arbetslöshet 2020. SURE hjälpte till att stoppa detta flöde. Nu måste vi agera lika resolut och snabbt för att införa aktiv arbetsmarknadspolitik för en jobbrik återhämtning på den föränderliga arbetsmarknaden. ”

Bakgrund

Kommissionen föreslog SURE -förordningen den 2 april 2020 som en del av EU: s första svar på pandemin. Den antogs av rådet den 19 maj 2020 och blev tillgänglig efter att alla medlemsstater undertecknat garantiavtalen den 22 september 2020. Den första utbetalningen skedde fem veckor efter att SURE blev tillgängligt.

Budget- och administrationskommissionär Johannes Hahn sade: ”Det är lugnande att de pengar som samlats in på marknaden under SURE har hjälpt EU -länderna att nå imponerande resultat på kort tid. För kommissionen har SURE satt scenen för lån under det mycket större NextGenerationEU -återvinningsinstrumentet. Med 49 miljarder euro utbetalade till 13 EU -länder hittills och några miljarder till EU: s budgetprogram ser NextGenerationEU också till att återhämtningen fungerar för alla. ”

Dagens rapport är den andra rapporten om SURE som riktas till rådet, Europaparlamentet, Ekonomiska och finansiella kommittén (EFC) och sysselsättningskommittén (EMCO). Enligt artikel 14 i SURE -förordningen är kommissionen lagligt skyldig att utfärda en sådan rapport inom 6 månader från dagen då instrumentet blev tillgängligt. De första rapporten publicerades den 22 mars 2021. Efterföljande rapporter kommer att följa var sjätte månad så länge SURE är tillgängligt.

Ekonomikommissionär Paolo Gentiloni sade: ”Den här andra rapporten om SUREs inverkan bekräftar värdet av detta solidaritetsinstrument utan motstycke. Siffrorna talar för sig själva: 1.5 miljoner färre arbetslösa, 31 miljoner arbetare och 2.5 miljoner företag som stöds och mer än 8 miljarder euro i räntebesparingar. Jag är stolt över den europeiska framgångssagan som är SÄKER: en framgångssaga som vi måste bygga på! ”

Kommissionen utfärdar sociala obligationer för att finansiera SURE-instrumentet och använder intäkterna för att tillhandahålla back-to-back-lån till förmånstagarländerna. Ytterligare information om dessa obligationer, tillsammans med en fullständig översikt över de medel som samlas in under varje emission och mottagarmedlemsstaterna, är tillgänglig online här.

Mer

Andra rapporten om genomförandet av SURE

SÄKER webbplats

Faktablad om SÄKER

SÄKER reglering

EU som låntagarwebbplats

Fortsätt läsa

coronavirus

HERA: Första steget mot inrättandet av EU FAB, ett nätverk av ständigt varm produktionskapacitet

publicerade

on

Kommissionen har offentliggjort Meddelande om tidigare information, som ger vaccin- och terapiproducenter preliminär information om EU: s FAB-uppmaning till tävling, planerad till början av 2022. Målet med EU FAB är att skapa ett nätverk av "ständigt varma" produktionskapacitet för vaccin- och medicintillverkning som kan aktiveras vid framtida kriser. EU FAB kommer att täcka flera vaccin- och terapeutiska tekniker. För att vara i drift hela tiden förväntas de deltagande produktionsanläggningarna säkerställa tillgången på kvalificerad personal, tydliga driftsprocesser och kvalitetskontroller, så att EU kan vara bättre förberett och bemöta framtida hälsorisker. EU FAB kommer snabbt och enkelt att kunna aktivera sitt nätverk av tillverkningskapacitet för att möta efterfrågan på vacciner och/eller terapibehov tills marknaden har skalat upp produktionskapaciteten. EU FAB kommer att utgöra en nyckelkomponent i den industriella dimensionen hos European Health Emergency Preparedness and Response Authority (HERA), vilket meddelades i meddelandet Vi presenterar HERA, nästa steg mot att slutföra Europeiska hälsounionen, den 16 september. Meddelandet om förhandsinformation om EU FAB är tillgängligt här.

Annons

Fortsätt läsa

Europaparlamentet

Europeiska hälsounionen: Bättre förebyggande av sjukdomar och gränsöverskridande samarbete

publicerade

on

Ledamöterna är redo att förhandla med medlemsstaterna om att stärka EU: s ram för förebyggande och kontroll av sjukdomar och gemensamt ta itu med gränsöverskridande hälsorisker, Plenarsammanträde  ENVI.

Förslaget om att förlänga mandatet för European Center for Disease Prevention and Control (ECDC) antogs med 598 röster för, 84 emot och 13 nedlagda röster. EU: s medlemsländer bör utveckla nationella beredskaps- och insatsplaner och tillhandahålla tidiga, jämförbara och högkvalitativa uppgifter, säger ledamöter. De vill också se till att ECDC: s mandat sträcker sig bortom smittsamma sjukdomar till att även omfatta stora icke-smittsamma sjukdomar, såsom hjärt- och andningssjukdomar, cancer, diabetes eller psykisk ohälsa.

Lagförslaget om att stärka EU: s krisförebyggande, beredskap och bemötande när man tar itu med framtida allvarliga gränsöverskridande hälsoris antogs med 594 röster för, 85 emot och 16 nedlagda röster. COVID-19-krisen avslöjade att ytterligare arbete på EU-nivå behövs för att stödja samarbetet mellan medlemsstaterna, särskilt gränsregioner, betonar ledamöterna. Texten kräver också tydliga förfaranden och mer insyn för EU: s gemensamma upphandlingsverksamhet och relaterade köpeavtal.

Annons

Se en inspelning av plenumdebatten (första delen och andra delen).

Referent Joanna Kopcińska (ECR, PL) sade: ”Våra förslag skulle förbättra samarbete, utbyte av information, expertis och bästa praxis mellan medlemsstaterna och kommissionen, hälsoskyddskommittén och ECDC själv. Detta kommer att leda till bättre beredskap och svarskoordination när man hanterar hälsoutmaningar. Vi kom också överens om att intensifiera analys och modellering för att stödja medlemsländerna i kontrollen av utbrott genom att samla in och bearbeta fler epidemiologiska data, samtidigt som vi behåller den centrala nationella kompetensen för hälsoskydd. ”

”Visionen om” En hälsa ”i all europeisk politik måste leda hela vårt system för krishantering och hantering. COVID-19-krisen visar hur en folkhälsofråga kan påverka hur alla delar av det europeiska samhället fungerar korrekt, säger föredraganden Véronique Trillet-Lenoir (Renew, FR). ”Jag stöder fullt ut att göra ett gemensamt köpförfarande för medicinska produkter till standarden. När det gäller förhandlingar med industrin är EU starkare när det talar med en röst, för alla medlemsländernas räkning ”, tillade hon.

Annons

Bakgrund

Som en del av bygga en europeisk hälsounionden 11 november 2020 föreslog kommissionen ett nytt ramverk för hälsosäkerhet, baserat på erfarenhet av att hantera coronaviruset. Paketet innehåller en förslag till förordning om allvarliga gränsöverskridande hot mot hälsan och en förslag att förstärka mandatet för Europeiskt centrum för förebyggande och kontroll av sjukdomar.

Vidare information 

Fortsätt läsa
Annons
Annons
Annons

trend