Anslut dig till vårt nätverk!

Hälso

Estnisk hälsoteknologisk startup som omdefinierar psykisk hälsostöd för barn

DELA MED SIG:

publicerade

on

Maj är den internationella månaden för medvetenhet om mental hälsa för att minska stigma kring ämnet och utbilda människor. I efterdyningarna av covid-19-pandemin och det pågående kriget i Ukraina är psykiskt välbefinnande något som alla har kämpat med.

Det är viktigt att börja ta hand om vår psykiska hälsa redan i barndomen, ju tidigare – desto bättre. Barns psyke är mycket mottagligt, och den mest avgörande perioden i barns utveckling varar ungefär till 14 års ålder. Tyvärr finns det inte tillräckligt med psykiatriker för att hjälpa alla som redan behöver hjälp, och i längden är det mer effektivt att fokusera på förebyggande.

Det är därför en estnisk-baserad teknikstart-up - Triumf Health, har utvecklat ett roligt och engagerande mobilspel Triumf Hero, som hjälper barn att lära sig känna igen och reglera sina känslor, hantera vardagens stressor och traumatiska händelser och förstå sig själva och andra runt dem bättre.

När de spelar Triumf Hero går barn in i en magisk värld, Triumfland, där de

måste hjälpa dess invånare. "Den här berättelsen är intressant och stärkande för barn eftersom de uppmuntras att hitta sina superkrafter och förverkliga sin fulla potential. Samtidigt får de evidensbaserat mentalvårdsstöd, vilket är den största segern för oss”, - säger VD för Triumf Health och Doktor i psykologi Kadri Haljas. "Nuförtiden använder inte barn något tråkigt, och de vill bara vara normala. De vill inte fylla i några tråkiga dagböcker som en psykolog ger dem. Självupptäckt och lärande kan vara intressant och det här är vad vårt spel ger.” – säger doktor Haljas.

Som ett svar på kriget i Ukraina översatte Triumf Health sin lösning till ukrainska utöver tidigare befintliga språk: estniska, ryska, engelska, svenska och finska, eftersom effekten är mycket starkare om den levereras på modersmålet. Spelet är tillgängligt gratis i Ukraina, Polen, Litauen, Lettland, Ungern, Moldavien, Rumänien, Slovakien, Finland, Sverige, Norge och Danmark och kan laddas ner här: https://www.triumf.health/download-hero.

"Vårt agerande har styrts av ett moraliskt sinne, det vill säga en vilja att hjälpa till på bästa möjliga sätt. Vi är övertygade om att teknik kan tillämpas för att gynna människor och vi har kunnat skapa evidensbaserade lösningar som verkligen fungerar", - sa VD:n för Triumf Health.

Annons

Dessutom har Triumf Health-teamet lanserat TikTok-kanaler på olika språk där de dagligen lägger upp roligt och lärorikt innehåll om psykisk hälsa för barn.

"Det ger inte bara Triumf Hero-spelet för barn, vi måste prata mer om barns mentala hälsa i allmänhet. TikTok är ett direkt sätt att nå barn på olika platser. Vårt mål är att nå ut till så många barn som möjligt med vår lösning, eftersom den är till nytta för alla, oavsett den aktuella situationen”, sa Dr. Haljas.

När barnens psykiska hälsa tas om hand kan de utveckla nödvändiga färdigheter, bygga upp positiva vanor för framtiden och växa upp till friska individer eftersom det inte finns någon hälsa utan mental hälsa, och att ta hand om sitt psykiska välbefinnande bör vara som vanligt som att borsta tänderna.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend