Anslut dig till vårt nätverk!

Okategoriserad

Executive Vice President Vestager i Latinamerika för att skapa starkare samarbete inom digital policy, kritiska råvaror och vetenskap och innovation

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vicepresident Margrethe Vestager besöker Latinamerika den här veckan för att etablera ett djupare samarbete mellan EU och Latinamerika under Global Gateway-strategin, särskilt inom digital teknik och innovation, hållbara råvaror, samt forskning och rymd, till gagn för medborgarna och företag i båda regionerna.

Hon började sin turné i lördags Chile (11-13 mars) där hon diskuterade stärkt samarbete kring digitala policyer och rättigheter inklusive integritet, cybersäkerhet eller plattformar. Hon förde fram diskussioner om att skapa strategiska partnerskap om kritiska mineraler för att utveckla motståndskraftiga och hållbara värdekedjor, med fokus på ren teknik, och lyfte fram den stora potentialen i att stärka samarbetet inom vetenskap, innovation och rymd, baserat på gemensamma prioriteringar. Hon tillkännagav lanseringen av ett nytt program för att utöka Copernicus-dataförrådet till Latinamerika och Karibien.

Inför toppmötet mellan EU och CELAC som äger rum i juli 2023, verkställande vice ordförande Vestager reser vidare till Colombia för lanseringen av EU-LAC Digital Alliance on 14 March, a concrete example of how the EU is stepping up its engagement with Latin American and Caribbean Partners. The EU-LAC Digital Alliance responds to both regions’ shared interest to champion a human-centric approach to the digital transformation, focusing on common values and the people’s rights and freedoms. This will be supported under Global Gateway, the EU’s strategy for delivering trusted and sustainable connections med partnerländer inom digital, transport och energi och grön infrastruktur. 

I Colombia kommer hon att träffa president Gustavo Petro och flera ministrar för att driva vidare förstärkt samarbete i de digitala och gröna övergångarna till stöd för fredsagendan. Hon kommer också att lansera ett bilateralt investeringspaket med Colombia om digital och grön tillväxt som en del av EU-LAC Digital Alliance. 

Från 15 till 17 mars, vice ordförande Vestager kommer att vara i Brasilien, där hon kommer att fokusera på utökat samarbete inom områdena digital infrastruktur och anslutning, forskning och innovation, och regelverkssamarbete om datastyrning, cybersäkerhet, plattformar och e-förvaltning. Hon kommer också att diskutera samarbete kring kritiska råvaror.  

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

Trend