Anslut dig till vårt nätverk!

Kina

Peking tar vara på den digitala ekonomins utvecklingsmöjligheter

DELA MED SIG:

publicerade

on

Medan 5G-teknik används i olika industrier i Kina, upplever 6G också en blomstrande utveckling i landet.

Det förväntas att Kina kommer att sätta standarder för 6G-teknik runt 2025, och förverkliga kommersialiseringen av tekniken runt 2030, säger Wang Zhiqin, vice vd för China Academy of Information and Communications Technology.

Forskare justerar en humanoid robot vid State Key Laboratory of Multimodal Artificial Intelligence Systems under Institute of Automation vid den kinesiska vetenskapsakademin. (Xinhua/Chen Yehua)

Peking har tagit tillvara på de utvecklingsmöjligheter som denna framtidsinriktade och innovativa teknologi erbjuder.

The capital is home to many of China’s preeminent universities and research institutes in the information and communications technology (ICT) sector, said an official of the Beijing Municipal Science and Technology Commission and Administrative Commission of Zhongguancun Science Park.

Tjänstemannen noterade att staden har flera forskningsplattformar på nationell nivå och nästan 100 toppforskare inom området, vilket gör den till ett globalt nav för IKT-akademiker, vilket ger grogrund för utvecklingen av 6G-teknik.

Annons

According to the official, Beijing has so far laid out plans in areas such as base station equipment, terminal equipment, instruments and meters, and chip equipment, and built a relatively complete mobile communications industry chain. It’s expected to be a new front for the future development of the 6G industry.

Peking kommer också att införa en handlingsplan för 6G teknisk innovation och industriell odling, och kommer att påskynda byggandet av en globalt inflytelserik källa för 6G original innovation och ett 6G industrikluster.

Under de senaste åren har Peking kontinuerligt ökat sitt stöd till industrin för artificiell intelligens (AI).

År 2023 införde Peking särskilda policyer för att främja AI-teknologisk innovation och industriell utveckling. Med fokus på områden inklusive AI, skapade kapitalet fyra nya statliga investeringsfonder på nivån 10 miljarder yuan (1 yuan motsvarar 0.14 USD).

En autonom sanitetsbil arbetar på en väg i Beijing Economic-Technological Development Area i Peking. (Xinhua/Ju Huanzong)

Peking tillhandahåller omfattande stöd för utvecklingen av AI-industrin, vilket inkluderar stöd i policyer, ekosystem för innovation, finansieringskanaler och dataöppenhet, vilket bildar ett gynnsamt innovationsekosystem, säger Chen Zhenjiao, professor vid School of Information Technology and Management of University of International Business and Economics.

As China’s first national pilot zone for new-generation AI innovation and development, Beijing has formed a relatively complete AI industrial chain.

Data shows that in 2023, the core output value of Beijing’s AI industry exceeded 250 billion yuan.

Peking har intensifierat ansträngningarna för att förvandla sig till ett internationellt vetenskapstekniskt innovationscenter. Staden har byggt flera offentliga datorplattformar under de senaste två åren.

I mars 2024 togs en offentlig datorplattform som kan tillhandahålla 3,000 XNUMX petaflops datorkraft i drift i Beijing Economic-Technological Development Area.

Den andra fasen av det oberoende innovations-AI-beräkningscentret för den kinesiska telekomjätten China Unicom togs nyligen i bruk i den västra Beijing AI-dalen i Mentougou-parken i Zhongguancun Science Park i Mentougou-distriktet i Peking.

Last year, the Western Beijing AI Valley, the city’s first market-oriented AI computing center, was launched.

När den andra fasen börjar fungera kommer datorkraften i västra Beijing AI Valley att nå 500 petaflops och kommer att kunna betjäna mer än 200 små och medelstora företag och institutioner.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend