Anslut dig till vårt nätverk!

Okategoriserad

Irländare fortsätter att vara de mest optimistiska om EU:s framtid: Eurobarometer våren 2024

DELA MED SIG:

publicerade

on

Enligt resultaten från våren 2024 Standard Eurobarometer-undersökningen, som publicerades denna vecka, är respondenterna i Irland och Danmark (båda 80 %) mest optimistiska om EU:s framtid. I genomsnitt över hela EU var 62 % av de tillfrågade optimistiska om EU:s framtid, med sentimentet lägst i Frankrike på 46 %. Undersökningen visar också att 66 % av irländarna fortsätter att ha en positiv syn på EU (en ökning med 2 procentenheter sedan den förra undersökningen hösten 2023) och näst högst totalt sett efter Portugal med 68 % (en ökning med 4 punkter). EU-genomsnittet var 44 % (oförändrat).

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend