Anslut dig till vårt nätverk!

Framsidan

Europaparlamentet stöder Taiwan i samband med fiskebåthändelsen

DELA MED SIG:

publicerade

on

fiskebåt

Sedan skottattacken på den taiwanesiska fiskebåten Guang Da Xing nr 28 av ett filippinskt regeringsfartyg den 9 maj, under vilken en taiwanesisk fiskare dödades, har Europaparlamentet (EP) samt parlamenten i EU-medlemmarna stater, har uttryckt sin oro över händelsen.

Ledamot av Europaparlamentet (MEP) Charles Tannock, ordförande för EP-Taiwan Parliamentary Friendship Group, gjorde ett uttalande den 17 maj där han fördömde den dödliga attacken av ett filippinskt regeringsfartyg på en obeväpnad taiwanesisk fiskebåt. Han skickade också ett brev, tillsammans med vice ordförande Wolfgang Kreissl-Dorfler, till den filippinska ambassadören i EU, som skulle överlämnas till den filippinska regeringen, där han uttryckte sin oro över händelsen.

Vidare utfärdade Michal Kaminski, en viktig parlamentsledamot i Europeiska konservativa och reformistiska gruppen, ett uttalande om fördömande den 17 maj, samt två skriftliga frågor angående incidenten till EU:s höga representant för utrikesfrågor och säkerhetspolitik Catherine Ashton den 14 maj och 21, respektive.

John McGuiness, ordförande för Ireland-Taiwan Parliamentary Friendship Society, skrev ett brev till president Ma Ying-jeou, där han uttryckte sympati och kondoleanser till familjen till den avlidne fiskaren och uttryckte å det irländska parlamentets vägnar sitt stöd för Taiwans sätt. hanterade händelsen.

Annons

Dessutom uttryckte parlamentsledamöter från Storbritannien, Belgien, Polen och Slovakien sin sympati och kondoleanser till familjen till offret för fiskebåten Guang Da Xing nr 28 genom offentliga uttalanden, brev och kommentarer. De uppmanade den filippinska regeringen att samarbeta fullt ut med Taiwan i utredningen av denna incident, för att uppnå ett resultat som tillfredsställer alla berörda parter.

ROC:s utrikesminister välkomnar de ovan nämnda budskapen från Europa och upprepar att Taiwan delar med EU ett orubbligt åtagande att upprätthålla de universella värdena fred, demokrati och mänskliga rättigheter. Förhoppningen är att den filippinska regeringen, baserad på samma principer, kommer att reagera positivt på Taiwans fyra krav angående incidenten Guang Da Xing nr 28: en formell ursäkt, kompensation för lidna förluster, en grundlig utredning följt av det stränga straffet från förövare, och arrangemanget av förhandlingar i fiskefrågor.

 

Anna van Densky

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

Trend