Anslut dig till vårt nätverk!

Framsidan

Europeiska unionens kontor hade fått fel

DELA MED SIG:

publicerade

on

crabbe20130622134052070

Kommenterar i kölvattnet av anklagelserna om att USA har spionerat på viktiga EU-kontor och tjänstemän, ALDE-partiets ordförande Sir Graham Watson har efterlyst en fullständig och uppriktig förklaring från Washington.

Tyska tidskriften Der Spiegel rapporterade i helgen att EU:s kontor i Washington och FN i New York hade blivit avlyssnat. Ytterligare rapporter har lagt till påståenden om att medlemsländerna själva har varit måltavla.

Sir Graham, som, som tidigare ordförande i utskottet för rättsliga och inrikes frågor, direkt behandlade den här typen av frågor, sade: ”EU och dess medlemsländer är de närmaste allierade USA har. Det här är inget sätt att bete sig mot allierade. Amerikanerna måste berätta för oss på vems auktoritet detta gjordes och i vilket syfte.''

''Jag ​​är oroad över att avslöjandena, om de underbyggs, kan ha en negativ inverkan på banden mellan USA och EU. Washington och Bryssel kommer att inleda ambitiösa och långtgående handelsdiskussioner nästa vecka.''

Annons

'"Till och med medlemmar av den amerikanska kongressen och senaten har frågat om inte spöken nu är bortom demokratisk kontroll."

Det har varit en stark reaktion i Bryssel på anklagelserna, allt från krav på att all sådan verksamhet ska upphöra omedelbart till jämförelser med det kalla kriget. Som ordförande för ALDE-partiet, Sir Graham är fast besluten att grundläggande liberala värderingar om skydd för personlig integritet och integritet ska skyddas.

 

 

Anna van Densky

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

Trend