Anslut dig till vårt nätverk!

Framsidan

Italiensk senator vägrar att sluta med orangutang

DELA MED SIG:

publicerade

on

robertcalderoli

En italiensk politiker som jämförde landets första svarta minister med en orangutang sa att han inte skulle sluta som vicepresident i senaten.

Roberto Calderoli, som representerar anti-invandringen Northern League, sa till parlamentet att han gjorde en "fån sak" och erbjöd sig att skicka Cecile Kyenge blommor. Men han sa att en majoritet av partierna inte ville att han skulle avgå.

Senatorns uttalande utlöste en storm av kritik från politiska ledare och ledde till krav på hans avgång. Han hade berättat för anhängare vid ett helgmöte att fotografier av den kongolesiskfödde integrationsministern påminde honom om "dragen hos en orangutang".

Calderoli sa också att hennes framgång uppmuntrade illegala migranter och att hon borde vara minister "i sitt eget land". Kyenge har accepterat en telefonursäkt från senatorn men också bjudit in honom att "reflektera djupt".

De rasistiska kommentarerna tvingade Calderoli att förklara sig inför parlamentet på tisdagen. Han berättade för lagstiftarna att han lät sig ryckas med under sitt tal och gjorde ett "allvarligt misstag" med sina "kränkande" kommentarer.

"Jag ber om ursäkt till alla," sa Calderoli och tillade att han skulle skicka Kyenge ett gäng rosor.

Annons

Han vägrade dock att avgå från sin senatsroll och insisterade på att han skulle fortsätta att motsätta sig regeringen för att "uppmuntra illegal invandring".

 

Anna van Densky

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

Trend