Anslut dig till vårt nätverk!

Framsidan

Avsatt Egyptens president "bra" - Ashton

DELA MED SIG:

publicerade

on

Morsi

EU:s utrikeschef Catherine Ashton säger att Egyptens avsatte president Mohammed Morsi mår "bra", men att hon inte vet var han hålls fängslad.

Baronessan Ashton hade två timmars "djupgående" diskussioner med Morsi på måndagen, men avböjde att ge detaljer om vad han hade berättat för henne och insisterade: "Jag tänker inte lägga ord i hans mun." Hon sa att Morsi hade tillgång till TV och tidningar och följde utvecklingen.

Morsi har suttit fängslad sedan han störtades av militären den 3 juli. Baronessan Ashtons andra besök i Egypten på 12 dagar kommer efter att mer än 70 Morsi-anhängare dödades i sammandrabbningar med säkerhetsstyrkor på lördagen.

Den avsatte ledarens allierade har sagt att de planerar en stor protest i Kairo på tisdagen, och interimsregeringen har varnat för att alla brott mot lagen kommer att behandlas "fast". Säkerhetstjänstemän har också hotat att demontera den huvudsakliga protesten på ett torg nära Rabaa al-Adawiya-moskén i huvudstadens nordöstra del, där lördagens dödliga sammandrabbningar utbröt.

Lady Ashton sa att hon efter en nattresa med en helikoptertur och andra transportformer träffade Morsi på en militäranläggning.

Hon sa att den avsatte presidenten var vid "god hälsa" och "bra humor". "Han hade fått veta ungefär en halvtimme innan jag kom att jag skulle komma. Han var, tror jag, glad att se mig", sa hon. "Han är där med två rådgivare. De är där tillsammans. Det är en militär plats. Människorna runt honom bryr sig om honom. Jag tittade på anläggningarna."

Annons

Hon tillade att det fanns en stark önskan bland ledare från alla håll att hitta en väg ut ur krisen. EU-tjänstemän kommer att fortsätta diskussionerna för att driva saker som kom upp under Lady Ashtons besök, och hon sa att hon var redo att komma tillbaka när som helst om det skulle hjälpa

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

Trend