Anslut dig till vårt nätverk!

Försvar

USA beklagar egyptisk våld och återgå till undantagslag

DELA MED SIG:

publicerade

on

08142013_AP667972013397_jpg_300Som svar på händelserna i Egypten sa USA:s utrikesminister John Kerry: "Våld är helt enkelt inte en lösning i Egypten eller någon annanstans", och uppmanade alla sidor att samarbeta fredligt för en politisk lösning.

Kerry sa att våldet mellan egyptiska säkerhetsstyrkor och anhängare av Muslimska brödraskapet har gett "ett allvarligt slag" mot landets försoning och mot egyptiernas förhoppningar om att deras land ska övergå till ett mer demokratiskt och inkluderande samhälle, och att landet står vid en "viktigt ögonblick".

När Kerry talade i Washington den 14 augusti sa Kerry att USA starkt fördömer våldet och att Obama-administrationen och andra världsregeringar har uppmanat Egyptens interimistiska härskare att "respektera rätten till fri församling och yttrandefrihet", samtidigt som de uppmanar demonstranter. för att undvika våld och hets.

”Dagens händelser är beklagliga och de strider mot egyptiska strävanden efter fred, inkludering och genuin demokrati. Egyptier inom och utanför regeringen måste ta ett steg tillbaka, sa Kerry. "De måste lugna situationen och undvika ytterligare förlust av liv."

Kerry tillade att USA är starkt emot att se Egypten återgå till ett undantagstillstånd och uppmanade egyptiska myndigheter att avsluta det så snart som möjligt och respektera "grundläggande mänskliga rättigheter, inklusive friheten till fredlig sammankomst och rättvis process enligt lagen. ”

Egyptens militär och dess interimistiska myndigheter har "ett unikt ansvar för att förhindra ytterligare våld" och behöver erbjuda "konstruktiva alternativ för en inkluderande, fredlig process över hela det politiska spektrumet", inklusive att ändra Egyptens konstitution och hålla parlaments- och presidentval.

"Våld är helt enkelt inte en lösning i Egypten eller någon annanstans", sa Kerry. ”Våld kommer inte att skapa en färdplan för Egyptens framtid. Våld hindrar bara övergången till en inkluderande civil regering, en regering vald i fria och rättvisa val som styr demokratiskt, i överensstämmelse med målen för den egyptiska revolutionen. Och våld och fortsatt politisk polarisering kommer bara att ytterligare slita isär den egyptiska ekonomin och hindra den från att växa och ge de jobb och den framtid som Egyptens folk så gärna vill ha.”

Kerry sa att löftet om Egyptens revolution 2011 ännu inte har realiserats fullt ut och att han fortfarande är övertygad om att en väg mot en politisk lösning fortfarande är möjlig.

Annons

I Vita huset sa talesmannen Josh Earnest den 14 augusti att "världen tittar på" vad som händer i Egypten och att Obama-administrationen upprepade gånger har uppmanat egyptiska säkerhetsstyrkor att visa återhållsamhet "och att regeringen respekterar de universella rättigheterna för dess medborgare, precis som vi har uppmanat demonstranter att demonstrera fredligt”.

Earnest uppmanade alla parter i Egypten att "avstå från våld och lösa sina meningsskiljaktigheter på ett fredligt sätt".

Utrikesdepartementets taleskvinna Jen Psaki sade också den 14 augusti att USA anser att den enda produktiva vägen framåt är att egyptier från alla sidor samarbetar för att föra en politisk process framåt och sa att minister Kerry har varit i kontakt med världens och regionala ledare, inklusive Egyptens ledare. tillfällig utrikesminister och tidigare vicepresident Mohamed ElBaradei, som avgick på grund av våldet, för att diskutera situationen i Egypten.

”Vi kan inte tvinga fram en lösning här. Vi kan spela en produktiv roll genom att föreslå konstruktiva steg framåt, vilket vi har gjort, och vi är glada att spela vilken roll vi kan spela för att flytta Egypten tillbaka till en hållbar demokrati, men det är upp till det egyptiska folket, det är upp till egyptiern parterna att göra dessa val”, sa Psaki.

Hon sa att USA:s hjälp till Egypten hade granskats och kommer att fortsätta att granskas som svar på våldet: "När vi ser på händelserna idag och händelserna under de senaste veckorna kommer vi att fortsätta att inte bara övervaka och vara engagerade, men vi kommer att se över konsekvenserna för vår bredare relation med Egypten, som inkluderar bistånd, sade hon och tillade att USA alltid "överväger sätt att bättre hjälpa, bättre spela en roll ... i att hjälpa Egypten att återgå till en hållbar demokrati. ”

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend