Anslut dig till vårt nätverk!

Framsidan

Utskottet för utrikesfrågor uppmanar Egypten att återta vägen mot demokrati

DELA MED SIG:

publicerade

on

Botherhood ändra storlekEP:s utrikesutskott har uppmanat Muslimska brödraskapet att återvända till förhandlingsbordet och ge upp våldet. Utskottet höll ett extra möte den 28 augusti, under vilket ledamöterna diskuterade hur man skulle få det oroliga landet tillbaka på vägen mot demokrati. De insisterade också på bättre skydd för kristna kopter efter att 40 av deras kyrkor bränts av islamiska fundamentalister.

Egypten har varit i kaos ända sedan armén tog över tyglarna på grund av oenighet med regeringen ledd av Muslimska brödraskapet. Europaparlamentet har varit bekymrat över utbrotten av våld i landet och stöder en snabb återgång till den demokratiska processen, inklusive att hålla fria och rättvisa president- och parlamentsval.

Utskottsordförande Elmar Brok, en tysk medlem av EPP-gruppen, sa: "Vi måste se vad som är användbart för vanliga människor, för ungdomar, och därför bör Europeiska unionens program stödja dessa människor och användas för att introducera återigen färdplanen till demokrati som den utlovades av den nuvarande regeringen.”

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend