Anslut dig till vårt nätverk!

Framsidan

På World lunginflammation Dag uppmanar World Vision för omedelbara åtgärder för att ta itu med ledande dödsorsaken hos barn över hela världen

DELA MED SIG:

publicerade

on

photo760På Världslunginflammationsdagen uppmanar World Vision EU att prioritera åtgärder för att förebygga och behandla lunginflammation, som fortfarande är den vanligaste dödsorsaken hos barn över hela världen.
"Lunginflammation dödar uppskattningsvis 1.2 miljoner barn under fem år varje år - mer än AIDS, malaria och tuberkulos tillsammans", säger World Visions EU-representant Marius Wanders.

“Many people remain unaware of pneumonia’s overwhelming death toll. As a result, the disease is overshadowed as a priority on the global health agenda. World Pneumonia Day is an opportunity to bring this health crisis to the public’s attention, and to encourage EU policy makers, donors and civil society alike to combat this disease,” Wanders added.

World Vision says access to effective and affordable pneumonia interventions must be scaled up to ensure they are available to the most vulnerable. According to Wanders: “There are effective vaccines against the two most common causes of pneumonia, while a course of antibiotics, which costs less than US$1, is capable of curing the disease if started early enough.” 

The Global Action Plan for the Prevention and Control of Pneumonia, released by the WHO and UNICEF, reveals 1 million children’s lives could be saved every year if prevention and treatment interventions for pneumonia were widely introduced in the world’s poorest countries.

"Särskilt när vi närmar oss deadline 2015 för millennieutvecklingsmålen – som syftar till att minska barndödligheten under fem år med två tredjedelar – uppmanar vi EU och internationella givare att prioritera brådskande åtgärder för att minska dödsfallen i lunginflammation," Wanders förklarade.

World Vision är en internationell kristen hjälp- och utvecklingsorganisation som arbetar med barn och deras familjer runt om i världen för att ta itu med fattigdom och orättvisor.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend