Anslut dig till vårt nätverk!

Klimatförändring

COP19: Vägen mot att ta itu med den största globala hälsohot

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

724422668Hälso- och sjukvårdsorganisationer från hela världen sammanträder i Warszawa denna vecka för att betona det akuta behovet av att prioritera skydd och främjande av hälsa inom globala och nationella politiska svar på klimatförändringar.

Du har nu möjlighet Global klimat- och hälsotoppmöte 2013 kommer att äga rum den 16 november 2013 under UNFCCC: s COP19-möten i Polen och organiseras av Global Climate & Health Alliance (GCHA) tillsammans med World Medical Association och med stöd från Världshälsoorganisationen.

Toppmötet kommer att belysa de farliga effekterna av klimatförändringar på människors välbefinnande, hälsofördelarna med mildring och nuvarande ansträngningar för att göra hälsosystemet mer hållbart. Det kommer att bygga en färdplan för det internationella hälsosamhället att arbeta mot i anledningen till klimatförhandlingarna 2015 i Paris.

Forskning visar att klimatförändringarna redan bidrar till över 400,000 dödsfall varje år. Om det fortfarande finns en brist på politisk vilja förväntas dessa siffror öka dramatiskt när effekterna av klimatförändringarna förvärras:

  • Befolkningar med risk för infektionssjukdomar som malaria kan växa till 170 miljoner i Afrika med 2030, medan de som riskerar med denguefeber kan öka till över 2 miljarder globalt av 2080.
  • Klimatförändringarna kommer att förvärra effekterna av urban luftföroreningar, som redan är direkt ansvariga för över 1.2 miljoner dödsfall varje år.
  • Effekterna av koldioxidutsläpp i Europa enbart bidrar till 18,000 för tidiga dödsfall och fyra miljoner förlorade arbetsdagar - med alla hälsokostnader sammanlagt nästan 43 miljarder euro varje år.
  • Genom 2080 riskerar över 100 miljoner fler människor varje år att utsättas för översvämningar av kusten genom förutsagda havsnivåhöjningar.

Människors hälsa hotas djupt av vårt globala misslyckande med att stoppa utsläppstillväxten och begränsa klimatförändringarna. GCHA hävdar att strategier för att uppnå snabba och långvariga utsläppsminskningar och för att skydda hälsan måste implementeras inom en viss tidsram för att förhindra ytterligare förluster och skador.

Förutom att uppmana regeringarna att förbinda sig till ett bindande fördrag vid 2015 COP i Paris, uppmuntrar GCHA också det internationella samfundet att säkerställa att de politiska, lagstiftande och finansiella ramarna som följd återspeglar de fullständiga effekterna av klimatförändringar på hälsan och säkerställer folkhälsan skyddas av regeringar runt om i världen.

Bakgrund

Annons

GCHA bildades i Durban i 2011 för att hantera klimatförändringar och för att skydda och främja folkhälsan, som består av hälsoorganisationer från hela världen och förenats av en gemensam vision för en hållbar framtid.

Genom att tillhandahålla ledarskap, förespråkning, politik och forskning syftar alliansen till att säkerställa att hälsoeffekterna integreras i globala, nationella och lokala reaktioner på klimatförändringar och att uppmuntra hälsosektorns mildrings- och anpassningsinsatser.

GCHA-toppmötet kommer att äga rum den 16November, i Warszawa, Polen. Registrera dig kl www.climateandhealthalliance.org / summit. För mer information om GCHA, vänligen kontakta Nick.Watts@klimatandhealthalliance.org eller samtal +44 7568356513. Du kan hitta ytterligare resurser för klimatförändringar och hälsa här.

GCHA-experter i Warszawa:

World Medical Association
Vivienne Nathanson - medordförande för miljömötet - [e-postskyddad]

Hälsa och miljö Alliance
Genon K. Jensen - verkställande direktör - [e-postskyddad]
Julia Huscher - kol- och hälsoombud - [e-postskyddad]
Łukasz Adamkiewicz - Kol- och hälsorådgivare (Polen) - [e-postskyddad], +48 792 468 018

Klimat- och hälsoalliansen
Dr. Liz Hanna - President - [e-postskyddad]

Klimat- och hälsoråd
Dr. Robin Stott - Medordförande - [e-postskyddad]

Hälso- och sjukvård utan att skada Europa
Grazia Cioci - Policy Director - [e-postskyddad]

"Representanter för hälsosamhället samlas i Warszawa för att kräva att regeringar avlägsnar detta politiska gridlock för att komma överens om en omfattande överenskommelse om klimatförändringar på COP21 och skydda nuvarande och framtida befolknings hälsa."
Nick Watts - sammankallande, Global Climate and Health Alliance

"GCHA kan hjälpa till att uppdatera klimatdebatten från en" kostnad för industrin "till en" fördel för hälsan ". Alliansen efterlyser mer uppmärksamhet på de enorma förbättringarna för folkhälsan som kan skördas från renare luft i samband med minskade utsläpp av växthusgaser. Mer investeringar behövs för att involvera medicinska och hälsoexperter i att dra nytta av den forskning som finns som kvantifierar fördelarna för lung- och hjärthälsan att minska utsläppen totalt sett och att utföra kol i elproduktion i synnerhet. ”
Genon K. Jensen - verkställande direktör för Alliansen för hälsa och miljö (Europa)

- Människor runt om i världen påverkas redan negativt av klimatförändringar, och dessa effekter kommer att förvärras på grund av klimatpåverkat extremt väder och sjukdomsspridningen. Det internationella samfundet måste också erkänna dessa effekter undergräver det sociala och ekonomiska underlaget i det mänskliga samhället. Vi uppmanar världens regeringar att arbeta tillsammans för att omvandla den globala kolintensiva ekonomin till en som stöder, inte undergräver, hälsa och välbefinnande. ”
Dr. Liz Hanna - President, Climate and Health Alliance (Australien)

”Hälso- och sjukvårdspersonal har ett tydligt ansvar för att ta itu med utmaningarna för klimatförändringarna, med tanke på dess oroväckande hälsoeffekter. När det gäller förtal, ledarskap, utbildning och kapacitetsuppbyggnad har vi ett meddelande: Det som är bra för miljön är också bra för hälsan. För en hållbar värld för alla tror vi därför starkt på att hälsokomponenten snabbt måste integreras i djärva miljöpolitiska åtgärder för klimatförändringar. ”
Professor Vivienne Nathanson - medordförande för miljöcaucus, World Medical Association

”Eftersom obekräftade klimatförändringar kommer att leda till en betydande ökning av sjukdom och död, måste skyddet av människors hälsa tas på allvar. Genom att integrera hälsa i nationell och global politik kommer hälsosystem att stärkas och bättre utrustas för att tillhandahålla säkra, anpassningsbara och hållbara samhällen. ”
Grazia Cioci - Policydirektör, Health Care Without Harm Europe

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend