Anslut dig till vårt nätverk!

EU

USA och EU håller "konstruktiv" ministerrättsliga och inrikes frågor

DELA MED SIG:

publicerade

on

eu-us_ministermöte_om_rättsliga_och_inrikesfrågorUnder en "konstruktiv och produktiv" minister för rättsliga och inrikes frågor diskuterade amerikanska och EU-tjänstemän ett brett spektrum av kritiska frågor, inklusive problemet med sexuella övergrepp mot barn på nätet; bekämpa terrorism och motverka våldsbejakande extremism; utökat samarbete i brottsfrågor; gemensamma insatser inom områdena cyberbrottslighet och cybersäkerhet samt migrations- och gränsfrågor.

Mötet, som ägde rum i Washington den 18 november, tog också upp dataskydd och frågor relaterade till påstådda aktiviteter av amerikanska underrättelsetjänster. "Vi inser tillsammans att detta har lett till beklagliga spänningar i det transatlantiska förhållandet, som vi försöker minska", sa de i en gemensamt uttalande. "För att skydda alla våra medborgare är det av yttersta vikt att ta itu med dessa frågor genom att återställa förtroendet och stärka vårt samarbete i rättsliga och inrikes frågor.

"EU och USA är allierade. Sedan 9/11 och efterföljande terrorattacker i Europa har EU och USA intensifierat samarbetet, inklusive inom områdena polis och straffrätt. Dela relevant information, inklusive personuppgifter, samtidigt som Att säkerställa en hög skyddsnivå är en väsentlig del av detta samarbete, och det måste fortsätta.”

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend