Anslut dig till vårt nätverk!

Stöd

Brådskande samtal för mästare för att förhindra förlorad generation av syriska barn

DELA MED SIG:

publicerade

on

homepage_C_71659World Vision, UNICEF, UNHCR, Save the Children and other agencies today (7 January) united behind a call to governments, aid agencies and the public to champion the children of Syria by backing the ‘No Lost Generation’ aid intervention.

Organisationerna är så oroade över situationen som miljontals syriska barn står inför att de förenar sig bakom en uppmaning till givar- och offentligt stöd för att finansiera viktiga utbildnings- och skyddsprogram för att lyfta syriska barn ur misär, isolering och känslomässig och mental nöd.

"Miljoner syriska barn är i akut behov, utanför skolan, lever i extrem utsatthet och vi måste stå med dem", säger World Visions regionala ledare för Mellanöstern och Östeuropa Conny Lenneberg. "Världen måste göra mer för att säkerställa att vi inte förlorar en generation barn, med alla de fruktansvärda långsiktiga konsekvenser som kan få."

The ‘No Lost Generation’ strategy is being publically unveiled one week ahead of a major donor pledging conference in Kuwait. World Vision is backing the No Lost Generation initiative with its Stand With Me campaign – that spotlights the challenges facing children.  Additionally, a major public engagement campaign under the hashtag #childrenofsyria is also being launched, using social media to enlist influential supporters and public contributors in the run up to the third-year anniversary of the conflict in March.

A särskild webbplats has been established that tells the stories of children affected by the conflict, and show the importance of investments in children for the longer-term future of Syria and the wider region.  “We are happy to see that the European Commission’s Humanitarian Office (ECHO) is a supporter of the Champion the Children of Syria website,” said World Vision Brussels and EU Representation Director of Advocacy and Justice for Children Deirdre deBurca. “As the EU and its member states is the largest donor in the region, they must continue these efforts. Without strengthened international support Syria’s children may never recover.”

Över en miljon syriska flyktingar är barn, varav mer än 425,000 1 är under fem år. Situationen för över tre miljoner fördrivna barn i Syrien är ännu svårare. "Det är avgörande att vi minns barnen i hjärtat av denna kris och fokuserar om vår energi genom att stå med dem", fortsatte deBurca. Under No Lost Generation-strategin kommer World Vision, UNHCR, UNICEF, Rädda Barnen och andra partners över hela regionen att kanalisera en riktad XNUMX miljard dollar till program som, i partnerskap med regeringar och lokala samhällen, levererar säker utbildning, skydd mot exploatering, övergrepp och våld, psykologisk vård och stöd och erbjuder fler möjligheter till social sammanhållning och stabilitet i en redan instabil region.

Initiativet kommer också att skala upp tillgången till utbildning av hög kvalitet, genom formella och icke-formella tillvägagångssätt, inklusive att införa läroplaner för barn som har gått utanför skolan och skapa säkra miljöer som minskar barns exponering för ytterligare risker.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend