Anslut dig till vårt nätverk!

Framsidan

Europarådet uppmanar Ryssland att upphöra med det postuma målet mot Magnitskij och Eremitagets advokater

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

bilderA dflottupplösning med titeln Att vägra straffrihet för Sergej Magnitskijs mördare kommer ska röstas om nästa vecka av Europarådets parlamentariska församling. Upplösningen uppmanar ryska myndigheter att stoppa det postuma åtalet mot Sergej, upphöra press på sin familj och stoppa förföljelsen av andra Hermitage advokater, inklusive barrister Eduard Khairetdinov, som representerade Eremitagefonden i Ryssland för att försvara sig mot bedrägerierna på 230 miljoner dollar som avslöjats av Sergei Magnitsky.

Utkastet till Magnitsky-resolution säger: "Församlingen uppmanar de behöriga ryska myndigheterna...att avsluta den postuma rättegången mot Mr Magnitsky och sluta utöva press på hans mor och hans änka att delta i dessa förfaranden; att upphöra med förföljelsen av andra advokater som agerar för de verkliga ägarna av de bedrägligt omregistrerade företagen [till Eremitagefonden].”

Sergej Magnitskij greps kort efter att han vittnat om inblandning av ryska tjänstemän i stölden av Hermitage Funds företag och av 230 miljoner dollar som de hade betalat i skatt till den ryska regeringen. De ryska tjänstemännen riktade sig också mot alla andra advokater som försvarade Hermitage mot detta bedrägeri med brottmål, husrannsakningar och kallelser. Dessa åtgärder av ryska myndigheter har fördömts i an tidigare resolution antagen av Europarådet den 30 september 2009, en och en halv månad innan Magnitskys dödande i häktet.

En av de förföljda advokaterna är Eduard Khairetdinov, en oberoende advokat och tidigare domare, som var ansvarig för Filanvändning det första klagomålet till ryska brottsbekämpande organ på uppdrag av Eremitagefonden, tre veckor innan 230 miljoner dollar stals från budgeten. Klagomålet syftade till att inleda en utredning och named Inrikesministeriets tjänstemän Karpov och Kuznetsov. Flera månader efter d klagomål inlämnades, Kuznetzov sökte öppet ett brottmål mot advokaten Khairetdinov själv.

Brottmålet mot barrister Khairetdinov i Ryssland hävdar att han handlat på en falsk fullmakt eftersom, enligt den ryska utredningskommittén, de enda personer som kunde ha gett honom en legitim fullmakt var personerna som stal Eremitageföretagen. Fallet har förblired öppet i fem år detrots många överklaganden från sammanslutningar av advokater från hela världen och det absurda i anklagelserna.

Annons

"De advokater som agerade på uppdrag av de verkliga ägarna av de bedrägligt omregistrerade företagen [av Eremitagefonden], för att hjälpa dem att återta kontrollen, åtalas nu för att ha agerat på falsk fullmakt, eftersom de inte hade erhållit sina befogenheter från de falska ägarna av företagen", sade utkastet till PACE-lagstiftningen som endast representerade den olyckslösa klienten på platsen.

Sergej Magnitskij talade till försvar för sina kollegor från häktet. I sitt senaste skriftliga uttalande för domstolen sa han: "Utredaren [av inrikesministeriet] Silchenko vill inte identifiera andra personer som möjliggjorde detta [230 miljoner dollar] bedrägeri [förutom en sågverksanställd Victor Markelov]; han önskar istället att de advokater för Eremitagefonden som strävat och fortsätter att eftersträva utredningen av detta ärende tvingas lämna landet, eller som jag, hålls i förvar.”

Tidigare denna månad lämnade advokaten Khairetdinov in flera klagomål mot sitt olagliga åtal och sökte fallet att vara stängd för att det är det olaglig och grundad på falska grunder. Information om resultatet av hans klagomål finns ännu inte tillgänglig.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend