Anslut dig till vårt nätverk!

Konflikter

Ukraina: Anmärkningar från president Barroso

DELA MED SIG:

publicerade

on

BarrosoI dag (3 mars) gjorde president Barroso följande kommentarer om situationen i Ukraina i anslutning till konferensen "En själ för Europa" i Berlin.

"Vi har redan uttryckt vår mycket allvarliga oro över situationen. Situationen har inte förbättrats. Vi arbetar naturligtvis med alla våra medlemsländer för att ha ett gemensamt, fast svar på den utvecklingen.

"I dag (3 mars) kommer det att hållas ett råd för utrikesfrågor och mycket snart kommer även EU:s stats- och regeringschefer att träffas för att få ett gemensamt svar. Många kontakter har ägt rum med de ukrainska myndigheterna och, också med de ryska myndigheterna, eftersom vi anser att det är mycket viktigt att visa vårt engagemang för Ukrainas suveränitet.

"Samtidigt förbereder vi nu ett stödpaket till Ukraina. Vi arbetar med IMF, och jag och EU-kommissionen förbereder några alternativ för att stödja Ukraina. Som vi sa behåller vi vår vilja att erbjuda Ukraina den politiska associeringen och den ekonomiska integrationen genom associeringsavtalet, och även frihandelsavtalet.

"Men det finns vissa svårigheter i det landet som vi måste reagera på genom nödåtgärder. Så det här är poängen. Att arbeta på det ekonomiska området, som en brådskande fråga, försöka artikulera med våra partners internationellt för att stödja det landet men också politiskt för att göra allt vi kan, för att undvika eskaleringen, för att undvika bristen på respekt för Ukrainas suveränitet, och jag tror att de kommer att mötas av denna utrikesminister i Ukraina i dag. ."

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend