Anslut dig till vårt nätverk!

Konflikter

Uttalande från Europeiska ekonomiska och sociala kommitténs ordförande Henri Malosse efter de senaste händelserna i Ukraina

DELA MED SIG:

publicerade

on

porträtt_henri_malosse_9-extra_stor"Den ryska arméns intåg på Krim kan bara ses som ett de facto annektering av denna region. Därför fördömer vi starkt ett sådant militärt ingripande i Ukraina, som är en handling av internationellt bandit.

"Det europeiska civila samhället är fortfarande engagerat i att Ukraina måste genomföra verkliga reformer för att upprätta en "rättsstat", bekämpa befintlig korruption och stärka det organiserade civila samhällets roll. Det upprepar vikten av europeiska värderingar som tolerans och respekt för minoriteters rätt till sin kulturella identitet och sitt språk.

"I detta avseende är omröstningen av det ukrainska parlamentet att sätta stopp för den medofficiella statusen för andra språk som ungerska, polska eller ryska ett orimligt beslut, som enligt vår mening bör revideras.

"Vi ber om en omedelbar mobilisering av ett extra europeiskt råd, till vilket den ukrainske premiärministern skulle bjudas in, för att formellt markera Europas beslutsamhet och engagemang att stå bredvid den nya regeringen.

"Vi uppmanar det ryska civila samhället och regeringen att acceptera en dialog för att fredligt kunna lösa de nuvarande spänningarna. Under de senaste veckorna har förenligheten mellan processen för närmande till Europeiska unionen och upprätthållandet av historiska, ekonomiska och kulturella band med Ryska federationen har visat sig möjligt. Det skulle därför vara möjligt att anpassa partnerskapsavtalen och ge våra grannar ett genuint europeiskt perspektiv. I detta avseende kan det civila samhället spela en grundläggande roll för att bygga en fredlig och balanserad dialog.

"I detta syfte ber vi att observatörer från det civila samhället utan dröjsmål skickas till Ukraina, särskilt i öst och på Krim, för att förverkliga engagemanget för dialog. Det europeiska civila samhället har verkligen visat i det förflutna, som i norra Irland, dess förmåga att spela en nyckelroll i krisens utgång."

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend