Anslut dig till vårt nätverk!

Konflikter

Israel kräver fredlig lösning i Ukraina

DELA MED SIG:

publicerade

on

För första gången sedan krisen i Ukraina började publicerade Israel den 5 mars ett officiellt uttalande som kräver en fredlig lösning. "Israel följer med stor oro händelserna i Ukraina, de är angelägna om fred för alla dess medborgare och hoppas att situationen inte kommer att förvärras till en förlust av människoliv. Israel förväntar sig att krisen i Ukraina kommer att hanteras med diplomatiska medel och kommer att lösas fredligt, säger utrikesministeriet i ett uttalande. 

Uttalandet nämnde inte Ryssland som är under press från USA och EU att dra tillbaka sina styrkor från Krim till deras bas på Svartahavshalvön. Itskhak Karmel-Kogan, Israels biträdande ambassadör i Ukraina, förklarade på tisdagen i en telefonkonferens anordnad av den judiske ledaren Vadim Rabinovich med representanter från samhället i hela länet: "Den israeliska ambassaden i Kiev bevakas av Titans specialstyrkor och medlemmar av den israeliska säkerhetstjänsten. Vi har inte stött på några problematiska situationer."

En ukrainare som skadades på gatorna i Kiev i sammandrabbningar mellan demonstranter och polis förra månaden anlände för behandling i Israel på onsdagen och sex till förväntades anlända, enligt israeliska pressrapporter.

 

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend