Anslut dig till vårt nätverk!

Konflikter

"Frågade Ashton sina iranska värdar om vapentransporter till terroristorganisationer?"

DELA MED SIG:

publicerade

on

 

0 ,, 17483995_303,00Europe Israel Press Association

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu har uppmanat EU:s utrikespolitiska chef Catherine Ashton, som för närvarande är på besök i Teheran, att fråga sina iranska värdar om transporten av vapen, inklusive långdistansmissiler, som Israel sa att de fångade tidigare i veckan i ett lastfartyg på väg från Iran till terroristorganisationer i Gaza.

I början av sitt veckovisa regeringsmöte den 9 mars förklarade Netanyahu: "Jag uppmärksammar Catherine Ashton på detta, som nu besöker Teheran. Jag skulle vilja fråga henne om hon frågade sina iranska värdar om denna vapensändning till terroristorganisationer, och om inte, varför inte?”

Han tillade: "Ingen har rätt att ignorera regimens sanna och mordiska handlingar i Teheran. Jag tror att det skulle vara rätt för det internationella samfundet att hänvisa till Irans sanna politik, inte dess propaganda.”

Han sa att avlyssningen av fartyget som bär vapnen tjänar till att "avslöja Irans verkliga ansikte." Det iranska vapenfartyget nådde Israel i natt. Operationen för att beslagta fartyget hade två mål: att förhindra leverans av dödliga vapen till terroristorganisationer på Gazaremsan, vilket direkt skulle ha utsett Israels medborgare i fara, och att avslöja Irans sanna ansikte, som låg bakom denna vapentransport, säger Netanyahu. , och tillägger att: "Iran förnekar fullständigt sin inblandning; det ljuger på det mest fräcka sätt." Han sa att Israel "kommer att presentera bevis på detta i morgon och senare".

Catherine Ashton är i Teheran för att fortsätta förhandlingarna med Iran om dess kärnkraftsprogram.

Annons

På kvällen den 9 mars avslutade den israeliska armén lossningen och inspektionen av de vapencontainrar som upptäckts ombord på Klos-C. Detta avslutade "Operation Full Disclosure", som syftar till att förhindra smuggling av avancerade vapen från Iran till terroristorganisationer i Gazaremsan.

En kombinerad insatsstyrka från olika enheter lastade av och inspekterade containrarna. Insatsstyrkan bestod av olika IDF-förband, inklusive Israels flotta, Combat Engineering Corps och Ordnance Corps.

Vapen hittades ombord på Klos-C:
– 40 raketer (typ M-302), upp till räckvidden av 160 kilometer
– 180 granatkastare
– Cirka 400,000 7.62 XNUMX kaliber skott.

Chefen för generalstaben, generallöjtnant Benny Gantz uttalade: "Våra ansträngningar för att förhindra spridning av vapen och leverans av kritiska komponenter med strategiskt inflytande över regionen är inte över, och vår kamp slutar inte med att vi anländer säkert i vår hemmahamn. Vi kommer att sortera igenom utrustningen och fortsätta vårt dagliga arbete. Det finns många andra uppdrag framför oss.”

– Uppgiften vi utförde var inte enkel. Det var noggrant orkestrerat av IDF och särskilt marinen under en lång tidsperiod. Det krävde att var och en av er presterade på sitt bästa samtidigt som de tillbringade en betydande tid till sjöss, och produkten av detta hårda arbete ligger framför er, tillade han.

"Var och en av dessa raketer utgör ett hot mot säkerheten för Israels medborgare. Varje kula och varje raket som upptäcktes hade en israelisk adress.”

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend