Anslut dig till vårt nätverk!

Konflikter

Har en Ukraina kärnvapenmissilkrisen bara börjat?

DELA MED SIG:

publicerade

on

Ukraina-ledare-hotar-Ryssland-med-kärnvapenEnligt översatt nyhetskällas inom landet har Ukrainas tillfälliga representant hotat Ryssland med kärnvapen, om Ryssland inte tar bort trupper inom ukrainska gränser.

Mikhail Golovko sa i en liveintervju: "Ryssland kan inte vinna i den här situationen, det är ett brott mot alla internationella normer och garantier. Om de kränks förbehåller vi oss rätten att återvinna ett kärnvapen. Återuppta nukleär status och det kommer att bli helt annorlunda att kommunicera, sa han.

Golovko sa att Ukraina har all nödvändig teknik för att återskapa kärnvapen, och för dessa ändamål "skulle vara 3-6 månader".

"De kan inte acceptera att Ukraina flyttar bort från deras omloppsbanor. Under Janukovitj var vi faktiskt en koloni av Moskva, undertecknade ett avtal...dessa betungande konvulsioner, försök att spela Krim-kort", tillade han.

"Krim är ojämn, det finns en mycket aktiv grupp tatarer...jag är säker på att vi kan lösa...Amiral Igor Tenyukh känner till situationen på Krim, han kan svara på lämpligt sätt...Vi har en verklig chans att klara oss. Det behövs städpersonal ... agenter för utländsk underrättelsetjänst", sa han.

Ställföreträdaren kallade Rysslands agerande "uttryckligt ingripande".

#intellihub

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend