Anslut dig till vårt nätverk!

Stöd

Makroekonomiskt stöd till Ukraina

DELA MED SIG:

publicerade

on

5ca2c6de38d51631Den 19 mars kommer kommissionen formellt att föreslå ytterligare 1 miljard euro i makroekonomiskt stöd till Ukraina, vilket tillkännagavs av president Barroso i Europaparlamentet den 12 mars (se SPEECH/14/212). Detta kommer att bringa det totala makroekonomiska stödet till Ukraina till 1.6 miljarder euro för att hjälpa landet att hantera sina ekonomiska svårigheter. Biståndet kommer att stödja viktiga ekonomiska reformer i Ukraina och kommer att omfattas av ett avtal med IMF.

Bakgrund

För att hjälpa Ukraina att stabilisera den politiska situationen är det viktigt att skapa förutsättningar för ekonomisk stabilisering. Den 5 mars 2014 presenterade därför Europeiska kommissionen sitt fasta bidrag till en europeisk och internationell ansträngning för att stödja Ukraina i dess ekonomiska och politiska reformer. Detta bidrag inkluderade ett paket med konkreta åtgärder för att hjälpa Ukraina ekonomiskt och finansiellt (se IP / 14 / 219).

Vicepresident Rehn kommer att presentera förslaget om makroekonomiskt stöd till Ukraina onsdagen den 19 mars kl. 12 i Berlaymonts pressrum. Uttalandet kommer att webbstreamas live på EbS.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend