Anslut dig till vårt nätverk!

Konflikter

Gemensamt uttalande av Europeiska rådets ordförande Herman Van Rompuy och Europeiska kommissionens ordförande José Manuel Barroso om Krim

DELA MED SIG:

publicerade

on

460x"Som uttalade av alla EU:s 28 stats- och regeringschefer den 6 mars 2014, anser Europeiska unionen att folkomröstningen om den framtida statusen för Ukrainas territorium strider mot den ukrainska konstitutionen och internationell lag. Folkomröstningen är olaglig och illegitima och dess resultat kommer inte att erkännas.

"Lösningen på krisen i Ukraina måste baseras på Ukrainas territoriella integritet, suveränitet och oberoende, inom ramen för den ukrainska konstitutionen samt strikt efterlevnad av internationella standarder. Arbeta endast tillsammans genom diplomatiska processer, inklusive direkta diskussioner mellan Ukrainas och Rysslands regeringar, kan vi hitta en lösning på krisen Europeiska unionen har ett särskilt ansvar för fred, stabilitet och välstånd på den europeiska kontinenten och kommer att fortsätta att sträva efter dessa mål genom att använda alla tillgängliga kanaler.

"Vi upprepar det starka fördömandet av den oprovocerade kränkningen av Ukrainas suveränitet och territoriella integritet och uppmanar Ryssland att dra tillbaka sina väpnade styrkor till deras antal före krisen och områdena för deras permanenta stationering, i enlighet med relevanta avtal.

"För att främja dessa mål kommer utrikesministrarna att utvärdera situationen i morgon (17 mars) i Bryssel och besluta om ytterligare åtgärder i linje med uttalandet från EU:s stats- och regeringschefer den 6 mars.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend