Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Taiwanveckan belyser utbildningssamarbete

DELA MED SIG:

publicerade

on

Pressmeddelande-Taiwan-vecka-7-300x197Under den officiella invigningen av Taiwanveckan vid universitetet i Gent den 10 mars tog vicerektor Freddy Mortier en stund för att citera de starka banden mellan hans universitet och Taiwans utbildningsinstitutioner.

Han betonade att universitetet i Gent redan har etablerat tio samarbets- och utbytesprogram med Taiwan. Mortier uttryckte förhoppningen att studenterna vid Ghent University genom aktiviteterna i Taiwan Week skulle få en bättre kunskap och förståelse för landet.

I sitt inledande anförande berömde representanten Kuoyu Tung det enastående akademiska ryktet för universitetet i Gent och han hoppades att de bilaterala utbytena skulle kunna utökas så att fler taiwanesiska studenter i framtiden skulle komma till Gent för att fortsätta sina studier.

Efteråt avnjöt den samlade publiken mottagandet med Taiwan-snacks medan de besökte fotoutställningen En berättelse om ljus och skugga, med verk av fyra taiwanesiska kvinnliga fotografer. Många sa att de blev positivt överraskade över att lära sig nya saker om Taiwans kultur- och naturarv.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend