Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Europeiska grannskapspolitiken Package

DELA MED SIG:

publicerade

on

Europeisk_flagga_i_Karlskrona_2011-585x222Den 27 mars kommer det europeiska grannskapspaketet 2014 att antas, som utvärderar genomförandet av den europeiska grannskapspolitiken 2013 i de 16 partnerna i vårt grannskap – Algeriet, Armenien, Azerbajdzjan, Vitryssland, Egypten, Georgien, Israel, Jordanien, Libanon, Libyen, Moldavien , Marocko, ockuperat palestinskt territorium, Syrien, Tunisien och Ukraina.

Även om 2013 har varit ett år av kriser hos några av dess partner, vilket speglar politisk instabilitet och svåra socioekonomiska förhållanden i ett antal länder i grannskapet, har EU fortsatt att stödja ansträngningar för att förbättra demokratiskt styre, bygga säkerhet och stödja hållbara och inkluderande utveckling. Avgörande politiska och ekonomiska reformer genomfördes i flera länder medan demokratiska reformer och ekonomisk återhämtning som uppnåtts under tidigare år i andra länder hotades av nationella och regionala säkerhetsutmaningar.

ENP-paket 2014 IP/14/315 (tillgängligt den 27/3/2014)

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend