Anslut dig till vårt nätverk!

EU

FN: s trafiksäkerhets resolution erkänner IRU: s bidrag till att rädda liv

DELA MED SIG:

publicerade

on

phpThumbFN:s vägsäkerhetsresolution berömmer IRU för att ha tillhandahållit harmoniserade och internationellt erkända standarder för yrkesutbildning av vägtransportpersonal över hela världen via sin utbildningsgren: IRU Academy.

Inom ramen för FN:s decennium av handling för trafiksäkerhet antog FN:s generalförsamling idag (11 april) en Resolution om att förbättra trafiksäkerheten, som uttrycker regeringarnas oro över det oacceptabla antalet dödsfall och skador i vägtrafiken som tar hårt på folkhälsan och utvecklingen, med breda sociala och ekonomiska konsekvenser.

FN-resolutionen erkänner "ett antal viktiga internationella ansträngningar för trafiksäkerhet, med särskilt omnämnande av initiativ som International Road Transport Unions standarder för yrkesutbildning av yrkesverksamma inom vägtransporter".

IRU Academy Chief Patrick Philipp sa: "Trafiksäkerhet är en högsta prioritet för vägtransportbranschen eftersom varje olycka är en för mycket. Yrkesutbildning är det bästa sättet att effektivt ta itu med den mänskliga faktorn, som statistiskt sett är den främsta orsaken till olyckor med kommersiella fordon. Det är därför IRU Academy tillhandahåller, genom sina ackrediterade utbildningsinstitut spridda över 50 länder, olika utbildningsprogram som direkt tar upp trafiksäkerhetsrelaterade frågor. Det senaste hittills är vårt kraschförebyggande program som vi just ska lansera.”

IRU Academys utbildningsportfölj som stöder trafiksäkerhet inkluderar certifikat för yrkeskompetens (CPC) för chefer och förare, transport av farligt gods på väg (ADR), säker lastning och lastsäkring, miljövänlig körning på ett säkert sätt, kör- och vilotidsregler och krock Snart kommer förebyggande åtgärder som bidrar till att förbättra trafiksäkerheten genom att utveckla professionell kompetens, färdigheter och beteenden.

"Att bli erkänd av FN som en nyckelaktör inom trafiksäkerhetsutbildning är ett stort steg framåt för IRU Academy, som kommer att fortsätta att arbeta med globala partners inom sin rådgivande kommitté, såsom Världsbanken, International Transport Forum, United States. Nationernas ekonomiska kommission för Europa och Europeiska kommissionen, att sträva efter en säker och hållbar vägtransportindustri”, avslutade Philipp.

Smakämnen IRU:s initiativ för att bekämpa distraherad körning, som lanserades i september förra året tillsammans med Turkmenistans regering, togs också ombord eftersom FN:s resolution "uppmuntrar medlemsstaterna att överväga att anta omfattande lagstiftning om viktiga riskfaktorer för trafikskador, inklusive ... olämplig användning av mobiltelefoner, inklusive sms när de kör bil ”. IRU:s generalsekreterare och chef för IRU:s ständiga delegation till FN Igor Runov sa: "Vi är glada över att vårt initiativ så snabbt återspeglas i FN:s trafiksäkerhetsagenda, eftersom det kommer att bidra till att öka medvetenheten om denna viktiga beteendefråga som verkligen behöver adressering.”

Annons

· Läs FN:s resolution om att förbättra den globala trafiksäkerheten
· Lär dig mer om IRU Academy

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend